Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Γαβρής Άγγελος: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση τόσο η ΝΔ θα κυβερνά ανεξέλεγκτα

Published

on

*O Γαβρής Άγγελος είναι Δημοσιογράφος – Μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Ιδιοκτήτης/Εκδότης του “The Socialist” και διευθύνων σύμβουλος της “Prime Media Group”

Το πιο ξεκάθαρο μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες το βράδυ των εκλογών, ήταν η ανάγκη για μια αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στη χώρα, για να υπερασπιστούμε τους θεσμούς, τη δημοκρατία, το ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη δίκαιη ανάπτυξη.

“Καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να έρθουν κοντά μας και να αγωνιστούμε μαζί για να δυναμώσουμε και άλλο τη δημοκρατική παράταξη. Να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που έχει ανάγκη ο τόπος. Να αφήσουμε πίσω τη διχόνοια και την τοξικότητα, να ενώσουμε τους Έλληνες και να κάνουμε μαζί πράξη την Αλλαγή, που έχει ανάγκη ο τόπος.” επισημαίνουν κορυφαία στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη

“Ο αγώνας μας ενόψει των δεύτερων εκλογών εστιάζει με την δύναμη των πολιτών να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, ο στρατηγικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας.” υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ο χρυσός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας με το είδος και το ύφος της αντιπολίτευσης που άσκησε.

Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία μπορεί να σταθεί το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, γιατί οι πολίτες έχουν διαπιστευτήρια της δημοκρατικής παράταξης.

“Εμείς μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά το κράτος δικαίου, να μειώσουμε τις ανισότητες με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Εκπροσωπούμε τον υπεύθυνο, ρεαλιστικό λόγο. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα.” υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη στο “THE SOCIALIST”

Advertisement

Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνούν χωρίς αντίπαλο και ανεξέλεγκτοι.

Γι΄ αυτό και η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί απέναντι της να έχει τον χρυσό χορηγό της. Αυτόν που μπορεί να χρησιμοποιεί ως σκιάχτρο.

Για σκεφτείτε: Όλες οι δημοσκοπήσεις πριμοδοτούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Την τελευταία εβδομάδα καλλιεργούσαν την αίσθηση του «μονοψήφιου ΠΑΣΟΚ» και του ΣΥΡΙΖΑ στο 30%. Γιατί δεν είπε την αλήθεια που έπαιρναν στα αστάθμητα ούτε ο δημοσκόπος του Μαξίμου;

Οι πολίτες εντόπισαν τις πολιτικές παλινωδίες του κ. Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω στην αγωνία της πολιτικής τους επιβίωσης, αγκάλιασαν τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, “ξέπλυναν” την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τον Ευάγγελο Αντώναρο και αξιοποίησαν ως και τη γραμμή Μπαρμπαρούση για να προσεταιριστούν τους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν επιπλέον 220.000 πολίτες, σε 6 περιφέρειες καταγραφήκαμε 2η δύναμη και μπορούμε στο δεύτερο γύρο να τις πολλαπλασιάσουμε.

Με την “μπάλα χαμηλά” όλα τα στελέχη, οι εκλεγμένοι-και μη- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προτάσσουν το πρόγραμμα και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε κάθε τηλέ-παρουσία τους, δίνοντας απαντήσεις προς κάθε πολιτικό, κοινωνικό ή οικονομικό ζήτημα ανακύψει, χωρίς να επενδύσουν σε έναν νέο “γύρο τοξικότητας” , μάλιστα, μιλώντας με κορυφαία στελέχη, επισημαίνεται πως ο “κυκλος της τοξικότητας” και της ανεξέλεγκτης διακυβέρνησης Μητσοτάκη “τελείωσε” με το ΠΑΣΟΚ στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Advertisement

“Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε μια συντηρητική φωνή, εμείς έχουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και απέχουμε από τον δημοσιονομικό λαϊκισμό τους.” επισημαίνουν.

Στην Χ.Τρικούπη εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ, απευθύνεται ξανά με δυναμική και ουσία στους πολίτες. “Ξέρουν πως έχουμε προτάσεις για τα προβλήματα τους, που επιδείνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ.” τονίζουν.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μιλάνε και στο συναίσθημα του ψηφοφόρου μας του οποίου τα παραταξιακά αντανακλαστικά πρέπει να διεγείρουμε πάλι.