Γεννηματά για Λιγνάδη: “Να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Την πρώτη διαδικτυακή περιοδεία, λόγω της πανδημίας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με παραγωγικούς φορείς και κομματικά στελέχη των Ιωαννίνων για την Οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Η κ. Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της κάνοντας αναφορά στις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη όπου επανέλαβε πως η κυβέρνηση για τον διορισμό Λιγνάδη, καθυστέρησε να αντιδράσει και δεν έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη. “Εμείς θέλουμε να σταθούμε στην ουσία της υπόθεσης. Το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις. Δεν θα μπούμε σε αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί πρέπει να υπερασπιστούμε τα θύματα, να αναδείξουμε τις φωνές τους, να βοηθήσουμε να σπάσει παντού η σιωπή. Να διδαχτούμε από το θάρρος των θυμάτων”, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επίσης αναφερόμενη στην πανδημία ανέφερε ότι η κυβέρνηση τρέχει πίσω της με μια αντίληψη του ράβε-ξήλωνε και με οριζόντια περιοριστικά μέτρα και πρόσθεσε ότι είναι όσο ποτέ απαραίτητο να υπάρξει πολιτική συνεννόηση γύρω από ένα Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπισή της .

Το κύριο μέρος της ομιλίας της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής φορούσε την κατάσταση στην οικονομία όπου τόνισε πως τα δεδομένα που διαμορφώνονται για το 2021 στην Οικονομία, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ