Γεννηματά σε Τσίπρα: “Δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνήσατε με bonus εδρών και όταν είδατε πως δεν “βολεύει”πια, ψηφίσατε απλή αναλογική”

Ανταπάντηση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στη Βουλή

Ακούστε κ. Τσίπρα. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασχολούμαι με τα έργα και τις ημέρες της συντηρητικής αυτής κυβέρνησης, γιατί χρειάζεται αποτελεσματική αντιπολίτευση στον τόπο μιας και η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση και είναι προφανές ότι αδυνατεί να διαδραματίσει το θεσμικό της ρόλο. Έχω όμως την υποχρέωση με τη δουλειά μου απέναντι στην κυβέρνηση να απαντώ όταν ακούγονται αυτά τα ψέματα και όταν επιχειρείτε να με προσβάλλετε προσωπικά διότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο πολιτικά. 

 

Να σας πω λοιπόν για την απλή αναλογική, για το στήριγμα στον κ. Μητσοτάκη και όλα αυτά που αναφέρατε πριν. Εκτός από το ότι δεν έχω καμία όρεξη να στηρίξω αυτή την Κυβέρνηση, δεν έχει ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης την στήριξή μου κ. Τσίπρα. Τον φέρατε καβάλα στο άλογο. Δημιουργήθηκε τέτοιο κλίμα να φύγετε εσείς από την κυβέρνηση αυτής της χώρας που απαλλάξατε τη Νέα Δημοκρατία από όλες της τις ευθύνες, για τη διακυβέρνηση του τόπου, την κρίση και τα μνημόνια και τους φέρατε ως λευκή περιστερά να φαντάζουν ότι είναι η σωτηρία της χώρας μετά τα όσα έζησε με το ΣΥΡΙΖΑ.  

 

Και ακούω κόσμο να λέει ακόμα σκέψου τι θα συνέβαινε αν είχαμε την πανδημία και κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό σας μιλώ για το στίγμα που έχετε επιφέρει σε αυτή τη χώρα σε βάρος της αριστεράς. Θέλετε να σας πω για την απλή αναλογική. Ακούστε λοιπόν κ. Τσίπρα για την απλή αναλογική. Αφού κυβερνήσατε με το μπόνους γιατί αυτό θέλατε και μάλιστα με τον αγαπημένο σας συγκυβερνήτη, αδερφό όχι απλά συγκυβερνήτη, όταν θεωρήσατε ότι ωφελεί τα μικροκομματικά σας οφέλη φέρατε την απλή αναλογική, δηλώνοντας ταυτόχρονα με το γνωστό ύφος την αποφασιστικότητά σας ότι δεν σκοπεύετε να συνεργαστείτε με κανένα από τα κόμματα της ελληνικής Βουλής. Δηλαδή, φέρατε ένα νόμο για να οδηγήσετε τη χώρα σε ακυβερνησία. 

 

Η χώρα μετά από τόσα χρόνια κρίσης δεν έχει ανάγκη από ακυβερνησία. Έχει ανάγκη από πραγματικές προοδευτικές κυβερνήσεις. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση με πραγματική εναλλακτική πρόταση. Θα κάνει τον κύκλο της η Νέα Δημοκρατία. Όλα κάνουν το κύκλο τους. Το μέλλον είναι μπροστά και είναι εδώ. 

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα. Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας όλα τα χαρακτηριστικά της δημοκρατικής παράταξης. Επιφανειακά ασχολείται και μας κάνει κριτική. Εμείς έχουμε παράδοση πατριωτική. Σε καμία περίπτωση δεν θα συναινούσαμε να παραδώσει ο Τσίπρας όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για το θέμα αυτό με την πορεία του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πολύ απλά αυτό έκανε ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του να υποχωρήσει στις πιέσεις των δανειστών. Γι’ αυτό και απέφυγε συστηματικά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να μην υπάρχουν δεσμεύσεις και με λυμένα τα χέρια να προχωρήσει σε υποχωρήσεις. 

 

Το τονίζω αυτό διότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να μας συμβεί και στο μέλλον. Γιατί καιρό τώρα χτυπώ το καμπανάκι του κινδύνου για το ότι πρέπει να διαμορφωθεί εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο και πάλι ο σημερινός Πρωθυπουργός αρνείται τη Σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών γιατί και αυτός θέλει να έχει τα χέρια του λυμένα. Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από εμάς τουλάχιστον να διαχειρίζεται τα εθνικά μας ζητήματα. 

 

Το τελευταίο διάστημα οι πολιτικές μεταγραφές με τον τρόπο που έγιναν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θέλετε να καθιερωθούν ως η πολιτική πραγματικότητα του τόπου μας. Επειδή την κανονικότητα την θεωρώ συντηρητική, στο Κίνημα Αλλαγής η επανάστασή μας είναι η επιστροφή της ηθικής στην πολιτική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ