Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου: “Η συντήρηση, ό,τι χρώμα και αν φοράει, έδωσε τα ρέστα της να πέσει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό της Πάτρας, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αποκαλυπτικός και “δεν βάζει νερό στο κρασί του”…

Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στον διευθυντή του περιοδικού “Πατρινοραμα”, Παναγιώτη  Ρηγόπουλο, προβαίνει σε οδυνηρές διαπιστώσεις και συνταρακτικές  πολιτικές αποκαλύψεις για άγνωστες πτυχές της περιόδου της διακυβέρνησής του και το παρασκήνιο που οδήγησε στην πτώση της Κυβέρνησής του. Μιλάει για τη δικαίωση των δύσκολων αποφάσεων που κλήθηκε από την ιστορία να λάβει, προκειμένου να αποφύγει η χώρα την κατακρήμνιση και την διεθνή απομόνωση.

Καυτηριάζει ανάμεσα στα άλλα, τον ρόλο τότε των εταίρων μας στην Ε.Ε., όπως επίσης την απουσία συνεννόησης και συναίνεσης του πολιτικού δυναμικού της χώρας μας και περιγράφει τι θα είχε αποφύγει η Ελλάδα, εάν η Κυβέρνησή του είχε αφεθεί το 2010 να εξαντλήσει την εντολή του ελληνικού λαού και να ολοκληρώσει τη θητεία της. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «Η αλήθεια είναι, ότι η συντήρηση, ανεξάρτητα από το χρώμα που φοράει, έδωσε τα ρέστα της για να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν κατανόησαν ότι, δεν πρόκειται να βάλουμε νερό στο κρασί μας!»

Και αναρωτιέται ανάμεσα στα άλλα: «Και πού είναι τα λεφτά που έδωσαν οι Έλληνες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Άνθρακες έγιναν, με τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ και με την επαναστατική γυμναστική του ΣΥΡΙΖΑ…»

Ο πρ. Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ, αναφέρεται επίσης διεξοδικά στα κρίσιμα εθνικά θέματα, με φόντο τις πρόσφατες εκλογές σε ΗΠΑ και κατεχόμενη Κύπρο, αλλά και τις προκλήσεις Ερντογάν.

Μιλάει επίσης για τη διαχείριση της πανδημίας, την κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και για τις «μεταγραφές» στελεχών του, σημειώνοντας ανάμεσα στα άλλα, ότι «στελέχη μας δεν σεβάστηκαν, ότι η Παράταξη τα ετίμησε»

Ο πρ. Πρωθυπουργός αναφέρεται επιπροσθέτως στην ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, αλλά και για το μέλλον της Αχαΐας και στέλνει το δικό του πολιτικό μήνυμα  στους συμπατριώτες του Αχαιούς και εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

 

πηγη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ