Γ.Ραγκούσης: «Είναι μία αποτρόπαιη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Γιάννης Ραγκουσης, τοποθετήθηκε σχετικά με την απαγόρευση συναθροίσεων που με νυχτερινή απόφαση της κυβέρνησης, είναι σε ισχύ από σήμερα το πρωί:

 

Γ.Ραγκούσης:«Είναι μία αποτρόπαιη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση».

-Πρώτον, προφανώς λένε ψέματα (ότι δήθεν υπήρχε ήδη αυστηρότερη απαγόρευση). Απόδειξη το γεγονός ότι σειρά κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα που υπερέβαιναν κατά πολύ τα 100 άτομα και δεν ετέθη ποτέ και από κανέναν αρμόδιο κρατικό φορέα, όπως η Ελληνική Αστυνομία, ζήτημα παράνομης διεξαγωγής ή επιβολής προστίμων στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι πριν απο λίγες μέρες.

-Αρα είναι ένας περιορισμός που ευθέως συνδέεται με την κατάθεση στο Κοινοβούλιο του Νομοσχεδίου για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια.
Και αυτό δεν το λέω σαν εκτίμηση μόνο, το λέω και με βάση την επίσημη πληροφόρηση που έχουμε από την περασμένη βδομάδα στο προεδρείο της Βουλής ότι το Νομοσχέδιο αυτό μαζί με άλλα δύο θα κατατεθουν απο την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

-Εγώ θα το χαρακτηρίσω ευθέως όχι απλώς μία πράξη αυταρχισμού, αλλά μία αποτρόπαιη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση.
Στην πραγματικότητα με έναν εντελώς αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό τρόπο περιστέλλουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας και του Συντάγματος .
Περί αυτού πρόκειται.

-Θέλουν να απαγορέψουν συνταγματικά προβλεπόμενες συγκεντρώσεις που θα γίνουν για να για να περιορίσουν το θυμό, την αγανάκτηση, την πάνδημη αντίδραση γί αυτό το νομοσχέδιο, έχοντας απέναντί της το σύνολο όχι μόνον της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και το σύνολο της αστυνομίας.

-Υπάρχει μείζον ζήτημα αντίδρασης όλου του πνευματικού, όλου του πολιτικού, όλης της κοινωνίας.
Το ζήτημα της δημοκρατίας που τίθεται, είναι ότι επιχειρούν να μην επιτρέψουν στους πολίτες να εκφράσουν την αντίθετη γνώμη τους.
Αυτό δεν είναι δυνατόν το 2021 να το ανεχτεί κανείς στην Ελλάδα .
Να σου απαγορεύουν δηλαδή να έχεις αντίθετη γνώμη από τη γνώμη που έχει ο Μητσοτάκης και ο ΧρυσοχοΪδης.
Πρόκειται για περιστολή της συνταγματικής δυνατότητας των πολιτών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους.

-Ο κορωνοϊός είναι το πρόσχημα κι αυτό είναι το επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, ότι επικαλούνται ψευδώς τον κορωνοιό και λέω επίσης τώρα ότι επικαλούνται ψευδώς, γιατί ήδη ενημερώθηκα σήμερα το πρωί οτι έχουν υπάρξει δημόσιες τοποθετήσεις μελών της Επιτροπής λοιμωξιολόγων που δηλώνουν παντελή άγνοια για την απαγόρευση αυτή.

-Υπάρχουν δύο δρόμοι για την κυβέρνηση. Κάνω μία μικρή πρόβλεψη:
ή θα το πάρουν πίσω, γιατί οφείλουν να το πάρουν πίσω, γιατί κυριολεκτικά επαναλαμβάνω κακοποιούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία με αυτήν την απόφαση
ή αυτή η απόφαση θα τσαλακωθεί από την ίδια την αντίδραση των πολιτών.
Η απόφαση αυτή θα ξεσηκώσει τεράστια αντίδραση αυτή ,δεν μπορεί κανείς να ανεχτεί-ακόμη κι αν συμφωνεί με το νομοσχέδιο για την Αστυνομία-αυτήν την αποτρόπαιη ,αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση της Κυβέρνηση του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ