Γιατί “φοβάται” Ανδρουλάκη ο Τσίπρας;

Το "Μικροσκόπιο" επιστρέφει!

Προφανώς η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Όλγα Τρέμη, κάνει ιδιαίτερο “γκελ” στους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε “ωμή παρέμβαση” στα εσωκομματικά του Κινήματος Αλλαγής, “επιλέγοντας” στην ουσία αντίπαλο. 

Ο Αντίπαλος που επιλέχθηκε ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος σίγουρα κάπου, αυτή τη στιγμή “πανηγυρίζει” για το boost που φέρεται να έλαβε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος, τον έβαλε “απέναντι” στον ΣΥΡΙΖΑ ως πιθανό “εμπόδιο” στην “Προοδευτική Διακυβέρνηση”.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, απο εκεί που βρισκόταν στην “αφάνεια” με περιοδικές “εκλάμψεις” σε Δ.Τ του Γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, ξαφνικά βρίσκεται σε “selfie” με την Φώφη Γεννηματά και γίνεται “μήλον της έριδος” μεταξύ των κύκλων της νυν Προέδρου, Φώφης Γεννηματά και του “έταιρου” ανεπίσημου αντιπάλου, Νίκου Ανδρουλάκη, με τον τελευταίο, να έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από τον καλεσμένο ομιλητή στο πανελ της εκδήλωσής του για το Περιβάλλον, Αντρίκο Παπανδρέου!

Η απορία έχει ως εξής: Αναφέρθηκε σε όλους πλην του Νίκου Ανδρουλάκη ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί; 

Ένας “αθώος” γνώστης, θα έλεγε πως αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα που έχουν δηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον για την διεκδίκηση της Προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής.

Ναι, αλλά ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ουδέποτε μίλησε για διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος.

Πάμε λοιπόν, να “ξεθολώσουμε” τα νερά

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει διασπαστικό λόγο, προσπαθεί να βαθύνει τα ήδη υπάρχοντα “ρήγματα” στο Κίνημα Αλλαγής και να επιλέξει έναν αντίπαλο που τον βοηθά στην “αποδυνάμωση” του ΚΙΝΑΛ μέσω της διάσπασης και της εσωστρέφειας.

Αναφέρεται στον Γ.Α.Παπανδρέου γιατί γνωρίζει πως είναι το πρόσωπο “κλειδί” στις εσωκομματικές εκλογές και άλλωστε, η “Προοδευτική Διακυβέρνηση”, ταιριάζει “γάντι” με το ψευδο-αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για “Προοδευτική Συμμαχία” – το οποίο σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, απέτυχε παταγωδώς!

Εκφράζει “συμπάθεια” στην Φώφη Γεννηματά γιατί παρά το γεγονός πως αρκετές δημοσκοπήσεις την δίνουν πάνω από τον ίδιο σε επίπεδο προτίμησης, το Κίνημα Αλλαγής, δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα συνταρακτική εξέλιξη στα δημοσκοπικά ποσοστά του.

Αναφέρεται στον Ανδρέα Λοβέρδο ως “δορυφόρο της ΝΔ” γιατί αυτή η φράση θα  “πονούσε” περισσότερο την βάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και έτσι θα προξενούσε “ροές” επομένως, αποδυνάμωση του φαινομένου συσπείρωσης που παρατηρείται στο Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ πάντα, λίγο πριν τις εκλογές

Δεν αναφέρεται στον Νίκο Ανδρουλάκη γιατί είναι ξεκάθαρα το “ΝΕΟ” πρόσωπο στην πολιτική σκηνή. Ένα νέο πολιτικό πρόσωπο σε θέση “ηγέτη” πιθανώς να του “έσπαγε” το μονοπώλιο του “α-τζακου” πολιτικού όπως ό Αλέξης Τσίπρας. Σε συνδυασμό με τις θέσεις του και την αναγνωρισιμότητα που λαμβάνει το έργο του και ο ίδιος σε διεθνές επίπεδο, με το “RESCEU” να γίνεται επίσημα, νομοσχέδιο της Ε.Ε, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτελεί επικίνδυνο εχθρό , τον πιο επικίνδυνο ίσως, στον πόλο της Κεντροαριστεράς. Το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να κινείται σε μια αυτόνομη μεγάλη ομάδα “Ανδρουλακικών” εντός του ΚΙΝΑΛ και εκτός – με στελέχη ανενεργά- που ανήκουν στον Κεντρώο χώρο, είναι το σημείο που ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει να μην αναφερθεί καθόλου στον “φερόμενο ως διεκδικητή” της Προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής.

 

Εκ της συντακτικής ομάδας του “ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ