“Γιατί στηρίζουμε Παύλο Χρηστίδη” – Toυ Λ.Χριστόπουλου

Φτάνοντας πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαιρέτως, έκαναν έναν πολύ καλό προεκλογικό αγώνα, συγκεντρώνοντας ο καθένας τους  οπαδούς, συμμάχους του και υποστηρικτές του, οργώνοντας κάθε νομό και περιφέρεια της Ελλάδος, καθώς και την επαρχιακή Ελλάδα, κάτι που είναι προς όφελος τόσο των ίδιων των υποψηφίων, όσο και της παράταξης που ανέκαθεν νοιαζόταν για την επαρχία, την εργατιά και την αγροτιά.

Αυτό που μένει τώρα, είναι μετά τις εκλογές, ανεξαιρέτως αποτελέσματος, να μείνουμε συσπειρωμένοι και ενωμένοι, μιας και έχουμε να διανύσουμε μία πολύ μεγάλη και δύσκολη διαδρομή για την κορυφή που τόσο επιθυμούμε. 

          Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας, ένας άνθρωπος που ξεχώρισε θετικά, ήταν ο πρώην Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Χρηστίδης. Θέλοντας να διεκδικήσει την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, απηύθυνε κάλεσμα στους νέους και στους προοδευτικούς πολίτες να τον ακολουθήσουν στην  προεκλογική του εκστρατεία.

          Εμείς σαν νέοι, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά του και τον ακολουθήσαμε, διότι ο Παύλος Χρηστίδης, είναι ένας άνθρωπος που από μικρή ηλικία, από όταν κιόλας ήταν φοιτητής, υπήρξε σπουδαίο, κατά πολλούς, συνδικαλιστής με την ΠΑΣΠ, κι αργότερα ενεργό μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη της αειμνήστου προέδρου, Φώφης Γεννηματά. Στάθηκε πάντα στο πλευρό της και δεν της γύρισε ποτέ την πλάτη, κι αυτό οφείλεται να τονιστεί. Έζησε από πρώτο χέρι, το ριζικό χτίσιμο της παράταξης, ενώ από την αρχή έδειξε αφόρητο ζήλο για την ενασχόληση των νέων με τα κοινά και την δραστηριοποίησή τους με την πολιτική. Για το λόγο αυτό και ήταν ένας εξ’ αυτών που έριξαν τους θεμέλιους λίθους για την ανοικοδόμηση και εγκαθίδρυση της Νέας Γενιάς ΚΙΝΑΛ. Χρέος μας και χαρά μας να τον ακολουθούμε.

          Στο διάστημα των 40 ημερών από τη στιγμή που ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έχει γυρίσει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. Πόλεις, χωριά, συνοικισμούς, συλλόγους, ιδρύματα, επιμελητήρια, ήταν στην ατζέντα του, ενώ, ο κόσμος τον υποδεχόταν με θέρμη μιας και τον ξεχώριζε για την πραότητα που τον διακατέχει και την ορθολογική του σκέψη. Γιατί άλλωστε και το debate  των υποψηφίων, αυτό απέδειξε. Πως δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους, που υψώνουν τον τόνο της φωνής τους για να αναδειχθούν, υβρίζοντας αντίπαλους πολιτικούς και κόμματα, αλλά ανθρώπους που πριν πράξουν, σκέπτονται και αναφέρονται σε όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία, προτείνοντας λύσεις.

          Στις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη, ο καθένας από εμάς, θα προσέλθει στις κάλπες να ψηφίσει με το δικό του κριτήριο. Εμείς με τη σειρά μας, στέλνουμε πρόσκληση στους νέους να έρθουν να ψηφίσουν, κυρίως ανθρώπους που νοιάζονται για τη νεολαία και εκφράζουν διαρκώς ανησυχίες για το μέλλον της, αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας, διότι την επομένη των εκλογών θα πρέπει να μείνουμε συσπειρωμένοι. Η παράταξή μας, τον τελευταίο καιρό έχει περάσει διάφορες δοκιμασίες και είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας να την κρατήσουμε ζωντανή, ενισχύοντας την παρουσία της μέσα στην κοινωνία.

Λάμπης Χριστόπουλος

Φοιτητής Πολυτεχνείο Κρήτης

Μέλος Νέας Γενιάς ΚΙΝΑΛ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ