ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Καμίνης για κρούσμα στη Μόρια: “Η κυβέρνηση οφείλει να έχει θωρακίσει υγειονομικά τη Δομή και να απομονωθούν γρήγορα τα πιθανά κρούσματα προτού εξαπλωθεί ο ιός.”

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης τοποθετήθηκε για όσα συμβαίνουν – ή δεν συμβαίνουν;- στη Μόρια:

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

▶️ Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μόρια, η εξέλιξη που όλοι φοβόμασταν εδώ και μήνες. Βρίσκει τη Δομή με σχεδόν 10.000 ανθρώπους παραπάνω από την κανονική της χωρητικότητα, οι περισσότεροι των οποίων διαβιούν σε άθλιες συνθήκες συνωστισμού: ένα διαρκές στίγμα στις ανθρώπινες αξίες.
▶️ Έρχεται στη χειρότερη στιγμή για τη Λέσβο, με αυξημένα κρούσματα τις τελευταίες μέρες, τη στιγμή που η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης δήλωσε τη Δευτέρα: “Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι αυτή που θα καθορίσει την πορεία της εξάπλωσης του ιού στο νησί”.
▶️ Η κυβέρνηση οφείλει να έχει θωρακίσει υγειονομικά τη Δομή και να απομονωθούν γρήγορα τα πιθανά κρούσματα προτού εξαπλωθεί ο ιός.
📌 Αν κάτι κάνει εντύπωση στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας “Στο Νησί”
, είναι πως ο άνθρωπος που νόσησε είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας. Πήγε στην Αθήνα, μετά την απερίσκεπτη ενέργεια του Υπουργείου να εκδιώξει, χωρίς μέριμνα, τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες από τις Δομές, ώστε να εμφανίσει μία “τεχνητή” αποσυμφόρηση των νησιών. Αφημένοι πραγματικά στην τύχη τους, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κάνει από τις αρχές του καλοκαιριού την απελπισμένη διαδρομή Λέσβος – Βικτώρια – Ελαιώνας – Ελευσίνα. Στην περίπτωση του 30χρονου από τη Σομαλία, φαίνεται πως υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν να επιστρέψουν ακόμα και στην κόλαση της Μόριας, λόγω της παντελούς έλλειψης κρατικής μέριμνας για την τύχη τους από τη στιγμή που αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες. Λες και ως δια μαγείας οι χθεσινοί απόκληροι της Μόριας θα καταφέρουν από μόνοι τους να ενταχθούν στην κοινωνία.