ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μουλκιώτης: «Αναγκαία η άμεση αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης των δυο φύλων για την συνταξιοδότηση με ανήλικο παιδί»

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με την εξίσωση ορίων ηλικίας ανδρών-γυναικών για λήψη σύνταξης με ανήλικο παιδί (25ετία/2010).

Με την ερώτηση του, ο βουλευτής τονίζει ότι το δικαίωμα λήψης σύνταξης με ανήλικο παιδί, ενώ δόθηκε στους άνδρες, με τη συμπλήρωση 25ετίας από τα έτη 2011, 2012 στο πλαίσιο της ίσης ασφαλιστικής μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, δεν είχε δοθεί για το έτος 2010. Επιπλέον, προσθέτει ότι με την υπ’ αριθμ 317/2020 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, απορρίφθηκε η αναίρεση που είχε ασκήσει το Δημόσιο κατά της απόφασης του Β΄ Τμήματος του Δικαστηρίου, που δικαίωνε άνδρα υπάλληλο που είχε προσφύγει για τα όρια συνταξιοδότησης με ανήλικο παιδί (25ετία/2010).

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί άμεσα σε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να υλοποιηθεί η υπ΄ αριθμ. 317/2020 απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να αποκατασταθεί η ίση μεταχείριση των δύο φύλων. Επίσης, να διευκρινίσει με ποιο χρονοδιάγραμμα το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμορφωθεί με την εν λόγω απόφαση, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση των δικαιούμενων υπό συνταξιοδότηση ανδρών.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Βλάχος: "Το Κίνημα Αλλαγής συνέχεια του ΠΑΣΟΚ που πολεμήθηκε , λοιδορήθηκε μα καθημερινά δικαιώνεται!"

Άρθρο Παναγιώτη Βλάχου, Γραμματέα Επικοινωνίας…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά για περίπτωση συγκυβέρνησης: "Ας κάνει επιτέλους ο καθένας την δουλειά του! -Το ΚΙΝΑΛ σε ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης στην χώρα"

Συνέντευξη Προέδρου Κινήματος Αλλαγής, Φώφης…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Θανάσης Ζαννιάς: "Να παραιτηθεί ο Αυγενάκης - κάποιος να του πει πως χωρίς σωματεία δεν θα υπάρχει ο Αθλητισμός και η καρέκλα που κάθεται!"

Συνέντευξη «The Socialist» και τον Άγγελο Γαβρή παραχώρησε ο…
Read more