Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Νικητιάδης: «Ανασφάλεια στην υγεία, ανασφάλεια με την ακρίβεια, ανασφάλεια στα ταξίδια, ανασφάλεια παντού»

Published

on

Την απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που οφείλεται στην πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση και την  ανασφάλεια που αισθάνονται πλέον οι Έλληνες στην καθημερινότητα τους, επεσήμανε  από το βήμα του  Κοινοβουλίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στο πρόσφατο περιστατικό μεταφοράς τραυματισμένου παιδιού από το Καστελλόριζο, σε νοσοκομείο της Τουρκίας (το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες).

Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό σε όλα τα Δωδεκάνησα παραθέτοντας στοιχεία για τα νοσοκομειακά ιδρύματα της περιοχής, σημειώνοντας πως οι πολίτες πλέον αισθάνονται ανασφαλείς στην υγεία, στην οικονομία, στα ταξίδια, ανασφάλεια παντού, διερωτώμενος «πόση ανασφάλεια πλέον να αντέξουμε;»

Συγκεκριμένα ο Δωδεκανήσιος  βουλευτής αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Δωδεκάνησα στον τομέα της υγείας,  υπογράμμισε : «Στο νησί του Ιπποκράτη στην Κω, με 40.000 μόνιμους κατοίκους και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες τους θερινούς μήνες, το Νοσοκομείο έχει 40 οργανικές θέσεις και υπηρετούν μόνο 25! Δεν υπήρχε παθολόγος για 11 μήνες! Ακτινολογικό, παιδιατρικό καρδιολογικό, ένας γιατρός μόνο για κάθε τμήμα. Σχεδόν κάθε μέρα γίνονται αεροδιακομιδές που κάθε μια κοστίζει όσο ο ετήσιος μισθός ενός γιατρού. Στη Ρόδο,120.000 μόνιμοι κάτοικοι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι. Θέσεις αναισθησιολόγων 9, υπηρετούν μόνο 3!  Κατέρρευσαν τα χειρουργεία. Δεν γινόταν επεμβάσεις επί δέκα μέρες ! Πως να εμπιστευτεί ο γονιός από το Καστελλόριζο να πάνε το παιδί του στη Ρόδο; Σε ποια χειρουργεία; Στην Κάλυμνο έχουμε 3 οργανικές θέσεις καρδιολόγων και δεν υπάρχει μόνιμος καρδιολόγος. Στην ορθοπεδική, ο ένας από τους δυο γιατρούς έχει να λάβει άδεια τέσσερα χρόνια! Στη Λέρο που δώσατε παράταση στο νεφρολόγο, ο οποίος εξυπηρετεί 17 νεφροπαθείς και από τα γύρω νησιά τι θα γίνει αν αρρωστήσει αυτός ο άνθρωπος ή αν συνταξιοδοτηθεί; Ανάλογη κατάσταση και στα υπόλοιπα νησιά μας».

Παραλλήλως ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως με χαρά άκουσε  τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  Άδωνι Γεωργιάδη, να επαινεί τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Πεπονή για τη δημιουργία του ΑΣΕΠ, αλλά σημείωσε με νόημα ότι «δε λέτε κουβέντα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου έφερε το ΑΣΕΠ και θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε όταν ψηφιζόταν το ΑΣΕΠ και τότε το αποκάλεσαν “πολιτικό κακούργημα” το ΑΣΕΠ που σήμερα επαινούν».

Η τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών υγείας, το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης φαρμάκων, την Ενιαία Λίστα Χειρουργείων και άλλες επείγουσες διατάξεις», το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.

Ο τ. υφυπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «νόμο των παρατάσεων και των άκαρπων προσπαθειών» καθώς αυτό συμβαίνει με τις συνεχείς παρατάσεις της θητείας των γιατρών χωρίς όμως να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. 

Advertisement