Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H δικαίωση Ανδρουλάκη από το ΣτΕ πετά στον “κάδο των απορριμάτων” το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί “εκβιαζόμενου Προέδρου”

Published

on

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Σχολιάζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη νομοθετική πρωτοβουλία για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Κασσελάκης δήλωνε συγκεκριμένα στο Star: «Αν η στάση του πρωθυπουργού είναι μια στάση πολιτικής δειλίας σε σχέση με την αποχή του κόμματος του, η στάση του κ. Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης».

«Είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός κόμματος -και δη προοδευτικού κόμματος- να βασίζεται στην ψήφο του κ. Πλεύρη και του κ. Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε ζήτημα ανθρώπινων δικαιωμάτων;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κλιμάκωσε την κριτική του στον Νίκο Ανδρουλάκη όταν ερωτήθηκε για τις δηλώσεις του τελευταίου ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου. «Ας βρει πρώτα ο ίδιος την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης» σχολίασε και συνέχισε λέγοντας:

«Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού ο κ. Ανδρουλάκης; Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Για ποιο λόγο δεν πηγαίνει σε αυτό το επόμενο βήμα, να ξέρουμε επιτέλους τι τρέχει εκεί; Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος;»

Ο κ. Κασσελάκης τόνιζε τέλος πως «ο προοδευτικός χώρος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ένα ανανεωμένο, αυτόνομο κόμμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Αντιδρώντας έντονα στα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «Πολάκη made in USA».

Advertisement

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε και τότε κατά Κασσελάκη: Να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό


«Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε προ μηνών τον κ. Κασσελάκη μετά από αίτημα του, όπως επέβαλλε ο πολιτικός πολιτισμός, και στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, του εξήγησε αναλυτικά όλα τα νομικά βήματα, στα οποία προέβη ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να καταλάβει» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας. Του ευχόμαστε καλό τριήμερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάμι» πρόσθεσε το κόμμα.

Για να επανέλθει η Χαριλάου Τρικούπη σήμερα μετά την δικαίωση από το ΣτΕ στην υπόθεση Υποκλοπών που ανέδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

«Όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στο Delaware»

Απάντηση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να δίνει “νομικές συμβουλές” στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης πιάστηκε να παραβιάζει τον νόμο για το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, που έφερε το κόμμα που ηγείται.

Άλλωστε, την εποχή του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν ο κ. Ανδρουλάκης αγωνιζόταν για την αποκάλυψη της αλήθειας, ο κ. Κασσελάκης ασχολιόταν με τις επιχειρήσεις του στον φορολογικό παράδεισο του Delaware και ήταν υποψήφιος Υπουργός του κ. Μητσοτάκη.

Άραγε, σε ποιους αγώνες του Προέδρου του αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Advertisement