Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρής Άγγελος: “Η οπαδοποίηση του πολιτικού συστήματος είναι πέρα απο την Δημοκρατία”

Published

on

Ζούμε στην εποχή που ο φτηνός λαϊκισμός θεωρήθηκε επιτυχημένη πολιτική καμπάνια.

Στην μετα-ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ εποχή και τον λαϊκισμό μαζί με το εμπόριο ελπίδας να θεωρούνται τρόποι κατάληψης της πολυπόθητης καρέκλας της εξουσίας ακόμα και όταν αυτή η εξουσία απο μόνη της έχει δώσει τα ηνία σε “εταίρους” κλπ.. Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα όμως.

Ήρθε η εποχή της “κανονικότητας” μιας αυτοδύναμης Δεξιάς εδώ και μισό χρόνο.

Μια εποχή το ίδιο επικίνδυνη αφού τα ηνία, τα πραγματικά ηνία της εξουσίας τα έχουν ενδεχομένως άνθρωποι που ακολουθούν το δόγμα “plata o plomo” που με “επιτυχία” έφερε τον Πάμπλο Έσκομπαρ στην κορυφή του παγκόσμιου Υποκόσμου. Να μείνουμε λίγο σε αυτή την λέξη. Υποκόσμου.

Ο μέσος ψηφοφόρος έχει εκλάβει λανθασμένα πως αφου ανήκει στο “ποίμνιο” μιας τεράστιας μάζας οπαδών είτε απο το ένα είτε απο το άλλο στρατόπεδο, πως έχει λόγο στην διακυβέρνηση του κράτους. Το ίδιο λανθασμένα, οι πολιτικοί βρίσκουν το πολυπόθητο έρεισμα στην κοινωνία μέσω του εμπορίου ελπίδας σε μια ήδη εύκολα χειραγωγημένη μάζα, τους οπαδούς ομάδων, ακολουθώντας τακτικές που θυμίζουν προ-μεταγραφική περίοδο ποδοσφαίρου.

Δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στην αλληλεπίδραση που έχει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο -Οπαδικό Κίνημα με την Πολιτική απο το 2011 και έπειτα: “Μεταγραφές” βουλευτών, μελών , επιτρόπων απο κόμμα εξουσίας σε κόμμα εξουσίας , υποβάθμιση της πολιτικής ιδεολογίας και εσωτερικές διεργασίες scouting σε “αντιπάλους” πολιτικούς που στο μέλλον μπορεί να είναι συνοδοιπόροι. Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει άλλωστε τα λόγια του νυν αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για τον Σαμαρά, την ΝΔ ή τα λόγια του Ραγκούση για τους πρώην “συντρόφους” του στο ΠΑΣΟΚ που πήγαν τρέχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ: “Ανήθικοι και ξεφτιλισμένοι όσοι προτίμησαν την καρέκλα και τον ΣΥΡΙΖΑ” .

Φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας είναι η “εισήγηση της ΕΕΑ” για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ με τον Μητσοτάκη να βάζει πλάτες σε Αυγενάκη-που έριξε “μπουρλότο” στην παράταξή του, αντικαθιστώντας λίγες μέρες πριν 2 μέλη της ΕΕΑ τα οποία εντελώς συμπτωματικά ψήφισαν υπερ του υποβιβασμού του ΠΑΟΚ με το αποτέλεσμα να λήγει 3-2-. Έναν Αυγενάκη που δρα εντελώς ύποπτα ως μέλος μιας “κανονικότητας” που επιβάλλεται απο οπαδικά αιτήματα και απο άλλους λόγους που δεν θέλουμε καν να φανταστούμε πως αληθεύουν, αλλιώς η διακυβέρνηση του κράτους βρίσκεται στα χέρια επικίνδυνων ανθρώπων..

Δεν θα σταθώ στο δίκαιο ή άδικο της υπόθεσης. Δεν πρόκειται να δώσω άλλο συνέχεια σε κάτι που βλάπτει την Δημοκρατία μας.

Αν κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση, θα παρατηρήσουμε πως σε καιρούς απόλυτης παρακμής, τα θεάματα και η επιρροή τους στο πολιτικό σκηνικό οιασδήποτε χρονικής περιόδου, συνάδουν με την υποβάθμιση και εν τέλει την πτώση της Δημοκρατίας και την έναρξη μιας μακράς περιόδου Παρακμής.

Ας προλάβουμε τις εξελίξεις που ο χρόνος φέρνει στο κατώφλι μας και ας αποδεσμεύσουμε το ευγενές άθλημα του Ποδοσφαίρου απο το κράτος και την δικαιοσύνη και να αφήσουμε τους τίτλους και τις χαρές να προκύπτουν στο γρασίδι!

Advertisement

Γαβρής Άγγελος.