Η “Δημοκρατική Παράταξη” αρθρογραφεί στο “The Socialist”: “Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει λόγο ύπαρξης ως εταίρος της ΝΔ…”

Η ομάδα που απαρτίζει την “Δημοκρατική Παράταξη”

στο Τουίτερ, γράφει για το Νο1 website ενημέρωσης του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου, το “Τhe Socialist”:

Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα πολυσυλλεκτικό κίνημα. Άνθρωποι με διαφορετικές προσεγγίσεις το ψήφιζαν, έγιναν μέλη, στελέχη,βουλευτές, υπουργοί και φυσικά πρωθυπουργοί. Παρά λοιπόν τις διάφορες συστατικές ομάδες, το κόμμα διατηρούσε την ενότητα και ας υπήρχαν προστριβές κατά καιρούς.

Η διαχειριστική ομάδα της σελίδας δεν έχει πατήσει ακόμα τα 30, συνεπώς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις διαμάχες π.χ. του συνεδρίου του ’96 μετά τον θάνατο του Ανδρέα και ούτε θα ασχοληθεί με αυτό. Ωστόσο μεγαλώνοντας και ενθυμούμενοι τις κάλπες από το 2000 και μετά είτε ήταν εθνικές είτε ευρωεκλογές είτε Αυτοδιοίκησης είχαμε πάντα ένα στόχο. Ποιος ήταν αυτός ; Να κερδίσουμε και να διαλύσουμε την Δεξιά. Ακόμα αναπολούμε το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου 2009 που ήταν και το τελευταίο που έκανε πράσινο τον Χάρτη.

Για να μπούμε στην ουσία θεωρούσαμε και ακόμα φυσικά το πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ(και το Κίνημα Αλλαγής ως συνέχεια του) είναι ένα κίνημα φιλολαϊκό που δημιούργησε την μεσαία τάξη, ένα κόμμα που ήταν πάντοτε στο πλευρό της κοινωνίας. Ένα κόμμα που κάλυπτε το φάσμα από τις παρυφές της αριστεράς μέχρι και light κεντροδεξιούς με προοδευτική ματιά.

Είμαστε της άποψης ότι η μεγαλύτερη δεξαμενή αυτών είχαν αντιδεξιά αντανακλαστικά. Αυτόν θεωρούμε άλλωστε και τον βασικό λόγο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ και της μετακίνησης μεγάλου ποσοστού ψηφοφόρων στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από τι στην πραγματικότητα πρεσβεύει το κόμμα του Τσίπρα.

Πολλοί σήμερα λένε ότι το αριστερά-δεξιά είναι ξεπερασμένο. Για μας δεν είναι. Το ΠΑΣΟΚ ιστορικά είχε αντίπαλο την συντήρηση που εκφράζει η Δεξιά. Οπότε δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως κάποιος που δηλώνει ΠΑΣΟΚ να “γουστάρει” πολιτικούς σαν τον Γεωργιάδη ή στέλεχος πρόσφατα σε εφημερίδα να δηλώνει ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να είναι κυβερνητικό κόμμα φωτογραφίζοντας συμπόρευση με την επάρατο δεξιά. Ενδεχομένως σε κάποιους άρεσε η συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά, μα αυτή ήταν αναγκαστική με αρνητικές συνέπειες για τον χώρο μας και φυσικά χωρίς την έγκριση της βάσης.

Κλείνοντας και θέλοντας να προλάβουμε σχόλια του τύπου -θέλετε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ-. Η σημερινή λαϊκίστικη ηγεσία της καραμανλικής αριστεράς με αρκετό ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν μπορεί να είναι σύμμαχος ενός σοβαρού φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας. Είμαστε όμως κάθετοι ότι αντίπαλος του κόμματος του Ανδρέα είναι η ΝΔ, αυτή που πολεμήσαμε και την αφήσαμε για 20+ χρόνια μακριά από την εξουσία.

Πασόκοι που θέλουν να κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γιος του αποστάτη, να μας συγχωρέσουν δεν είναι ΠΑΣΟΚ.

Βρείτε την “Δημοκρατική παράταξη” στο Facebook, κάντε κλικ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ