“Η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ” – Το απόσπασμα του Γαβρή Άγγελου στην ThessNews

Σε αφιέρωμα της ThessNews.gr, πέντε δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και ο "δικός μας" , ο αρχισυντάκτης του The Socialist, Γαβρής Άγγελος μίλησαν για την επόμενη ημέρα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ακολουθεί το απόσπασμα του Γαβρή Άγγελου – ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αφιέρωμα της THESSNEWS, E Δ Ω: 

Όσοι παρακολούθησαν τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής από την “επίσημη” έναρξη της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, σίγουρα θα ξεχωρίσουν τρία βασικά σημεία που στάθμισαν τις εξελίξεις για την παράταξη και ενδεχομένως για το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Α) Πρώτο σίγουρα έρχεται το δυστυχές γεγονός του θανάτου, του αδοκητου χαμού της Φώφης Γεννηματά.

Β) Η μαζική κάθοδος υποψηφιοτήτων και η ξεχωριστή και σημαδιακή υποψηφιότητα Γιώργου Παπανδρέου.

Γ) Η θριαμβευτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και η ξεκάθαρη εντολή ανανέωσης.

Με βάση αυτά τα σημαντικά γεγονότα, το πολιτικό τοπίο, σε ότι αφορά την κεντροαριστερά, φαίνεται πως αλλάζει και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την μεγάλη επάνοδο της Δημοκρατικής Παράταξης σε ρόλο πρωταγωνιστή. Σε συνδυασμό με την συνεχόμενη κυβερνητική φθορά και την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει πως μπορεί και έχει “βάθος”, η δυναμική της ανανέωσης στο Κίνημα Αλλαγής (κρατήστε το όνομα προς το παρόν) είναι αδιαμφισβήτητη.

Ο νέος πρόεδρος της παράταξης, δεν είναι τυχαίος. Δεν ήρθε ουρανοκατέβατα. Έχει να επιδείξει έργο, θέσεις και πολιτική νοημοσύνη μέσα από την πορεία του , στα “χρόνια της πολιτικής ωρίμανσης” στην Ευρωβουλή. Αυτό φάνηκε και από την επιλογή των προσώπων που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δυναμική αντιπολίτευση που “δεν χαρίζεται” και μένει πιστή στο αφήγημα της πολιτικής ανανέωσης, της αυτόνομης πορείας και του ανοίγματος στην κοινωνία. Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν το ουσιαστικό “ρετους” τόσο στην πρόσοψη όσο και στο “εσωτερικό” των ιστορικών κτιρίων στην Χ.Τρικουπη 50, είναι ικανό να θέσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την παράταξη σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι μόνο “ρυθμιστή” των εξελίξεων. Ένας φορέας ελπίδας, υπευθυνότητας, προοδευτισμού για την Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια που “διανύουμε κρίσιμα μίλια” για την πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία αυτού του τόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ