“Η Φώφη Γεννηματά συζητά με τους νέους”: Εκδήλωση – συνδιοργάνωση: “The Socialist -Newn Media Group- Κίνημα Αλλαγής”

Eκδήλωση: “Η Φώφη Γεννηματά συζητά με την Νέα Γενιά” Συνδιοργάνωση: “Τhe Socialist” – “Newn Media Group” – “Κίνημα Αλλαγής”

Αντί προλόγου – Δηλώση Γραμματέα Επικοινωνίας, Παναγιώτη Βλάχου:

Μετά την δεκαετή ύφεση, η πανδημία χειροτερεύει ακόμη περισσότερο την θέση των νέων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, η γενιά της επισφάλειας ή αλλιώς το “πρεκαριάτο”, καλείται να βάλει τη δική του ατζέντα και να διεκδικήσει το δικό του διαγενεακό συμβόλαιο για την εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, το περιβάλλον, τη δημοκρατία. Τι απαντάνε οι σοσιαλιστές σε αυτές τις διεκδικήσεις; Η συζήτηση των νέων της Θεσσαλονίκης με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έχει ιδιαίτερο συμβολικό και ουσιαστικό πολιτικό βάρος, ως μια “παράπλευρη” συνάντηση με την ευκαιρία του φετινού Thessaloniki Helexpo Forum.

Σχόλια συνδιοργανωτών: Γαβρής Άγγελος (Τhe Socialist) – Eυριβιάδης Ελευθεριάδης (Newn Media Group)

“Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει ένας δημιουργικός διάλογος με την Νέα Γενιά για να οριοθετηθεί το πλαίσιο της Σοσιαλδημοκρατίας σήμερα και αύριο για αυτό τον τόπο. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που ο φίλος μου, Ευριβιάδης Ελευθεριάδης και  το “Newn Media Group” απευθύνθηκε στο “The Socialist” για την συνδιοργάνωση αυτής της συζήτησης μεταξύ της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά και της εκπροσώπων της Νέας Γενιάς.

Ήταν μόνο η αρχή…”

Γαβρής Άγγελος , Αρχισυντάκτης/Ιδιοκτήτης “Τhe Socialist”

 

“Με ιδιαίτερη χαρά, ξεκινάμε με τον φίλο μου τον Άγγελο τον Γαβρή και το The Socialist, αυτόν τον κύκλο των live συνεντεύξεων μέσω του facebook. Είναι, ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μας, που στην πρώτη μας αυτή προσπάθεια θα συμμετέχει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Φώφη Γεννηματά.

Θα είναι ένα αποτέλεσμα, μιας προσπάθειας, νέων παιδιών που ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης και ευελπιστούμε σε ακόμη πιο όμορφες συνεργασίες.
Ευριβιάδης Ελευθεριάδης, διαχειριστής Newn Media Group.”

H Eκδήλωση:  (κανε κλικ ΕΔΩ)

Δέκα νέοι της πόλης μας, αναζητάνε απαντήσεις σε δέκα θέματα που αφορούν τη γενιά τους. Brain drain, ασφαλιστικό και διαγενεακή δικαιοσύνη, αποχή νέων, αυτοδιοίκηση, εργασιακή ανασφάλεια, ίσες ευκαιρίες, είναι μερικά από τα θέματα που καλείται η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής να απαντήσει.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live από τις σελίδες των διοργανωτών.
Συγκεκριμένα, ερώτηση στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ θα απευθύνουν οι εξής νέοι και νέες για τις συγκεκριμένες θεματικές:
1)Φαντίδου Δήμητρα – Ασφαλιστικό και διαγενεακή δικαιοσύνη
2)Μαδέση βασια – Γυναίκες και πολιτική
3)Μπαρμπουνάκης Γιώργος – Πολιτική αδιαφορία των νέων (αποχή από τις κάλπες)
4)Ναουμ Νικος – Brain gain και κίνητρα επιστροφής των νέων
5)Περμαντογιάι Αλεξανδρος – Ένταξη μεταναστών νέας γενιάς
6)Ρουσομανη Ραφαελα – Νέοι και τοπική αυτοδιοίκηση
7)Μπλόσκα Κυριακή – COVID-19 και ανετοιμότητα των πανεπιστημίων
8)Κολιοβετα Βιολετα – Προστασία περιβάλλοντος και κλιματική κρίση

9)Νανούσης Χρήστος – Τηλεργασία – ευκαιρίες και κίνδυνοι

10)Κεχαγιάς Κώστας – Τουρισμός: βαριά βιομηχανία ή μπορούμε και αλλιώς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ