“Η κατάθεση του νομοσχεδίου Κεραμέως στη Βουλή είναι μια υγειονομική βόμβα.”

H ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη

“Η κατάθεση του νομοσχεδίου Κεραμέως στη Βουλή είναι μια υγειονομική βόμβα.

Με την πρωτοβουλία της να εισαγάγει το νομοσχέδιο προς ψήφιση, η κυβέρνηση αποδεικνύει και στον πλέον καλόπιστο ότι αδιαφορεί πλήρως για την δημόσια υγεία και την διασπορά του ιού. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν μαζικές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης, όπως εξάλλου έγινε και στη Γαλλία εν μέσω πανδημίας με το μαζικό κίνημα κατά του νόμου Μακρόν για την βιντεοσκόπηση των αστυνομικών.
Αν έχει μείνει έστω και ψήγμα υπευθυνότητας σ’ αυτή την ανεύθυνη, κυνική και αλαζονική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να βγει δημόσια και να δηλώσει ότι το νομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί εν μέσω πανδημίας, και μάλιστα σε μια φημολογούμενη επιθετική φάση της.
Αν δεν το πράξει, η κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρη την ευθύνη για τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία, όση υπευθυνότητα και αν επιδείξουν οι φοιτητές φορώντας μάσκες και προστατεύοντας τους γύρω τους.
Προφανώς, η διασπορά του ιού θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα από την ακροδεξιά και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για νέες κυβερνητικές απαγορεύσεις και όξυνση του αυταρχισμού απέναντι στον φοιτητικό κόσμο. “Για να προστατεύσουμε την υγεία σας, θα σας σπάσουμε τα κεφάλια”: αυτή θα είναι αναπόδραστα η κυβερνητική και μηντιακή γραμμή.
Το λέμε δυνατά: Είμαστε με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές! Είμαστε με τα νιάτα και τους δασκάλους τους, που ζητάνε δημόσια δωρεάν παιδεία και όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους και μόνες απέναντι σε μια επικίνδυνη κυβέρνηση, που διασπείρει τον ιό και την αστυνομοκρατία.”

H ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη στο Facebook:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ