“Η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και οι επικοινωνιακές “μανούβρες” της Δεξιάς!”. Του Γαβρή Άγγελου

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος.

grthesocialist@gmail.com 

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς τοποθέτησε τον Τάκη Μπαλτάκο στη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και ως γνωστόν η εμπιστοσύνη αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για μία τέτοια τοποθέτηση σε μία από τις πιο κρίσιμες θέσεις της κυβέρνησης. 

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι ιδεολογικές πολιτικές καταβολές του Αντώνη Σαμαρά δεν διαφέρουν και πολύ από εκείνες του δηλωμένου «αντικομμουνιστή» Τάκη Μπαλτάκου .

  • Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος, ο οποίος το 1982 έδινε το παρόν στις εκδηλώσεις μίσους τον Μελιγαλά, όπου συμμετέχει κάθε χρόνο η Χρυσή Αυγή.
  • Ο ίδιος είναι που από την εποχή της «Πολιτικής Άνοιξης» είχε στενούς συνεργάτες από τον χώρο της ακροδεξιάς όπως ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, εκδότης σήμερα της χουντικής και φιλοχρυσαυγίτικης εφημερίδας «Στόχος».
  • Το 1997, ο Αντώνης Σαμαράς χαιρέτιζε ως «πολυσήμαντο» γεγονός την ίδρυση του ακροδεξιού think tank «Δίκτυο 21», στο οποίο συμμετείχε ο βασικός πυρήνας των συνεργατών του και κυρίως το alter ego του, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
  • Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, είναι εκείνος, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής του ξένου Τύπου για το ακροδεξιό περιεχόμενο της πολιτικής και κυβερνητικής ατζέντας.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

 

Τι “έλεγε” ο Τύπος του Εξωτερικού για Σαμαρά – Χρυσή Αυγή:

  • Η βρετανική Guardian είναι η εφημερίδα η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε γράψει ότι «Η ελληνική κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή έχουν ενοχλητικά ίδιες ιδέες». Η ίδια βρετανική εφημερίδα έγραφε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει “κοινή ατζέντα με τη Χρυσή Αυγή για να περάσει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της”.
  •  Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal είναι εκείνη η οποία πραγματοποίησε ειδική αναφορά στην ακροδεξιά ρητορική του Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντάς τον «διχασμένη προσωπικότητα». Η αμερικανική εφημερίδα «Η Wall Street Journal  έκανε ειδική αναφορά και στους συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά τονίζοντας: «Για να τους κερδίσει πίσω (τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής), μερικοί από τους συμβούλους του είπαν πως η ΝΔ πρέπει να απορρίψει κάθε αντιφασιστική γραμμή και να δείξει πως είναι το πραγματικό σπίτι για τους ψηφοφόρους που είναι υπέρ της αντιμετώπισης της μετανάστευσης. και των ανυπάκουων διαδηλωτών της Αριστεράς.

 

Το Μέγαρο Μαξίμου ήταν εκείνο το οποίο είχε εκπέμψει απαγορευτικό σήμα προς τη λεωφόρο Συγγρού, ώστε να μην βγάλει η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης που είχαν δεχθεί στελέχη του ΚΚΕ τον περασμένο Σεπτέμβρη από την ναζιστική Χρυσή Αυγή, λίγο πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Η πραγματικότητα είναι η εξής: Η Χρυσή Αυγή, αποτέλεσε εξ αρχής ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Μπορεί αφενός το ναζιστικό μόρφωμα να λεηλάτησε σε μεγάλο βαθμό την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αποτέλεσε και φορέα υποδοχής και ενσωμάτωσης απολιτίκ ψηφοφόρων που αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, πιθανότατα θα κατέληγαν στην Αριστερά.  Και πράγματι, όλοι οι σύμβουλοι, συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά, κατόπιν εντολής βέβαια, επιδόθηκαν από το 2012 σε μία ρητορική, η οποία παραπέμπει στην εποχή του εμφυλίου ή του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς.

  • Την ίδια στιγμή κέντρα και παράκεντρα εξουσίας απεργάζονταν μελλοντικά σενάρια συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή. Το είχε δηλώσει ο ίδιος ο Τάκης Μπαλτάκος σε δημοσιογράφους, τον Ιούνιο του 2013: Είχε αναφερθεί στο “απευκταίο αλλά όχι απίθανο ενδεχόμενο” η ΝΔ να υποχρεωθεί να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές με τη συνεργασία της Χρυσής Αυγής.
  • Ο γνωστός πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ, Μπάμπης Παπαδημητρίου – ΝΥΝ Βουλευτής της ΝΔ!!!, είχε αναφερθεί – ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ – στην πιθανότητα συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με μία «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Η δολοφονία Φύσσα, όμως, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά τροποποίησε τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου και της ντόπιας ολιγαρχίας. Οι πιέσεις που δέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς από κέντρα του εξωτερικού, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και όχι μόνο, τον ανάγκασαν να ακολουθήσει μία μετωπική στρατηγική έναντι της Χρυσής Αυγής, όχι επειδή διαφωνούσε και τόσο με το περιεχόμενο του πολιτικού της λόγου ή των ιδεολογημάτων της, όσο επειδή δεν μπορούσε να πράξει αλλιώς.

Επομένως, να υπενθυμίσουμε σε όλους, πως η σύγχρονη έκδοση της “Σαμαρικής ΝΔ” , δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την απόπειρα ακροδεξιοποίησης του κόμματος της κυβέρνησης, μα οι “επικοινωνιακοί γκουρού” που κρύβονται πίσω από το μονοπάτι της δόξας του Κυριάκου Μητσοτάκη, πλέον, βρίσκονται ένα βήμα πίσω από τις εξελίξεις, αυτό είναι φανερό τόσο σε οργανωτικό επίπεδο στη ΝΔ όσο και σε επικοινωνιακό, με τις παλινωδίες να είναι το βασικό “συστατικό της αποτυχίας” ,την ανεπάρκεια στην λήψη αποφασιστικών μέτρων, την αποτυχία σε διεθνές επίπεδο της προάσπισης των εθνικών θεμάτων, ένα γεγονός που φαίνεται να “δίνει αέρα στα πανιά” του κόμματος που ίδρυσε ο Κασιδιάρης “Έλληνες ΓΤΠ” (το ΓΤΠ μπορεί να μεταφραστεί ελεύθερα φυσικά…), κάτι που θα επαναφέρει την θεωρία των 2 άκρων στην επικαιρότητα και ακόμα μια φορά, η τακτική “διαίρει και βασίλευε” να “σώσει το τομάρι” του “Μεσσία” Κυριάκου Μητσοτάκη και να αποπροσανατολίσει κι άλλο την κοινή γνώμη.

Είναι πασιφανές πως αν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού – που με πλήρη αποτυχία προσπαθεί να “αντιμετωπίσει’ η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα γεγονότα με “οσμή” σκανδάλου από πλευράς της ΝΔ είναι τόσα πολλά που θα είχαν προκαλέσει σίγουρα ισχυρές αναταράξεις στο κυβερνητικό σχήμα και θα είχαν μεταστρέψει την κοινή γνώμη σε πολιτικές δυνάμεις που τηρούν λογική στάση απέναντι στις εξελίξεις. Σε συνδυασμό με την “απουσία” του ΣΥΡΙΖΑ από το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, σίγουρα θα είχε φέρει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα απο αυτά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις….

Με πληροφορίες από το “Periodista.gr”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ