Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή είναι η ομάδα των 11 που επί μήνες εργαζόταν για την παρουσίαση του Οικονομικού προγράμματος του ΚΙΝΑΛ!

Published

on

Πρόκειται για το λεγόμενο σχέδιο «αντι-Πισσαρίδη», το οποίο θα είναι η απάντηση του Κινήματος Αλλαγής στο «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να καταστεί εκ νέου το Κίνημα Αλλαγής ως ο βασικός εκφραστής των εργαζομένων, των μικρομεσαίων και των μη προνομιούχων.

ΚΑΝΕ “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ! ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ!

Το σχέδιο με την κωδική ονομασία ««Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη της Οικονομίας»», που αποτυπώνεται σε ένα κείμενο 40 σελίδων και αποτελεί συνέχεια του ενδιάμεσου προγράμματος και των τεκμηριωμένων προτάσεων, τις οποίες έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή η Χαριλάου Τρικούπη στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διαμορφώθηκε από ομάδα βουλευτών και στελεχών, αποτελούμενη από τους Φίλιππο Σαχινίδη, Νίκο Χριστοδουλάκη, Γιάννη Κουτσούκο, Κώστα Σκανδαλίδη, Χρήστο Πρωτόπαπα, Γιάννη Μεϊμάρογλου, Κωνσταντίνο Γάτσιο, Μιχάλη Κατρίνη, Στέφανο Κομνηνό, Απόστολο Πόντα και Απόστολο Κρυωνίδη.
Να σημειωθεί ότι στο Κίνημα Αλλαγής χαρακτηρίζουν βαθιά συντηρητικό μεγάλο κομμάτι των εισηγήσεων του Επιτροπής Πισσαρίδη, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση βασικών πτυχών του κοινωνικού κράτους, ενώ εστιάζουν κυρίως στην προστασία πρώτης κατοικίας, μικρομεσαίους και αγρότες, εργασία και ασφαλιστικό, υγεία και κοινωνικό κράτος, δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη.
Σύμφωνα δε με τον Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, «στην αρχική έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη, αναλύεται η δυσκολία της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση αλλά οι προτάσεις περιορίζονται για την κεφαλαιαγορά στην οποία δεν έχουν πρόσβαση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μνημονεύεται η πρόταση για Bad Bank που διατυπώθηκε πρώτη φορά από την παράταξη μας το 2016, αλλά όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται στις ευρωπαϊκές αρχές. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας και στη δημιουργία ενός νέου πτωχευτικού πλαισίου για νοικοκυριά και φυσικά πρόσωπα στα πρότυπα του ν.3869/2010 παρόλο που είχε εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση».