“Η Σοσιαλδημοκρατία έρχεται στα δύσκολα, μεγάλε!”

Το 1ο "Newsletter" του "Social-Democrat"

“Επίσημη πρώτη” για το νέο newsletter του “social-democrat”, δια χειρός ικανής ομάδας υπό την εποπτεία του Γραμματέα του Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, Στέφανου Παραστατίδη.

 

Η εισαγωγή του “Σόσιαλ του Ντέμοκρατ”:

Σπαταλώ’ το πρώτο μου σημείωμα ως εισαγωγικό για να περιγράψω το e-mail που μόλις παραλάβατε. Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο newsletter ιδεολογικοπολιτικού περιεχομένου, το οποίο θα περιλαμβάνει κείμενα (ή αναλύσεις) που αξιολογούνται ως χρήσιμα και ενδιαφέροντα για κάθε προοδευτικό πολίτη. Σκοπός μου να υπάρξει μία σειρά κοινών αναγνωσμάτων που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο που έρχεται και πρόθεσή μου να συμβάλλω στη δημιουργία πολιτικών ερεθισμάτων που θα βοηθήσουν να σκεφτούμε περισσότερο και από κοινού, πάντα από μία προοδευτική αφετηρία.

‘’O σόσιαλ ο Ντέμοκρατ ο σωστός’’ είναι μία πολιτική φιγούρα που κουβαλά το παρελθόν του σοσιαλδημοκράτη και προσπαθεί να δει το μέλλον από ένα κοινό αξιακό ιδεολογικό πρίσμα, ούτως ώστε να ερμηνεύσει με παρρησία τα νέα διακυβεύματα. Σκιτσαρισμένος μέσα στο ζιβάγκο του, αδύνατος & ολίγον ατημέλητος διότι τον τρώνε οι σκέψεις του, με την πίπα να προσδίδει τη σοφία της εμπειρίας, σε ένα παγκάκι που του προσφέρει την άνεση του συλλογισμού και με τα αρχικά της ΣοσιαλΔημοκρατίας σχηματισμένα στο δεξί χέρι του και στο περίτεχνο σταυροπόδι του. Ο Ντέμοκρατ θα κάνει διάλογο με μία σειρά σκιτσο-θαμώνων, αμέσως μόλις αυτοί διαβάσουν κάποιο από τα κείμενα του newsletter και θα τους λύνει τις απορίες χωρίς πολλά πολλά. Είναι ‘’σωστός’’ γιατί είναι παραδοσιακός, δίκαιος και συνάμα οραματικός. Δημιουργήθηκε από το χέρι του ταλαντούχου Χρήστου Παπανίκου τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συμβολή του αυτή.

Παραλήπτες του 1ου newsletter είστε όσοι έχετε ήδη συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής ‘’εδώ’’, όσοι μου στείλατε μήνυμα, όσοι έχω -κατά καιρούς- επικοινωνήσει πολιτικά και όσοι εκτιμώ ότι θα το βρείτε ενδιαφέρον. Αν δεν σας αρέσει, ο σόσιαλ ο Ντέμοκρατ δεν θα παρεξηγηθεί με την απεγγραφή σας ‘’εδώ’’ -όμως επειδή είναι πεισματάρης κάποια στιγμή θα σας βρει να σας ξαναπείσει ότι η ενασχόληση με την πολιτική αξίζει. Αν σας αρέσει, προωθήστε το σε αυτούς που θεωρείτε ότι θα το εκτιμήσουν· δεν κοστίζει κάτι, βοηθάει όμως να παραμείνει αναμμένη η πίπα του Ντέμοκρατ. Αν βρίσκετε κείμενα που θέλετε να γίνουν κοινά αναγνώσματα ή θέλετε να μοιραστείτε τις σκέψεις σας, ο Ντέμοκρατ είναι γνωστός ξενύχτης και θα χαρεί να τα διαβάζει τα βράδια πριν λαγοκοιμηθεί.

Σε αυτό το εγχείρημα δεν είμαι μόνος. Όπως δεν ήμουν ποτέ μόνος. Μόνοι πολιτικά είναι όσοι ξεκινούν να σκέφτονται από τον εαυτό τους και σε αυτόν πάλι καταλήγουν. Υπάρχουν καλοί φίλοι που τον συμπάθησαν τον Ντέμοκρατ και ξεκλέβουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους να του αφήνουν κάτι τις στο παγκάκι, καθείς ό,τι έχει -άλλος ένα κείμενο, άλλος μια μετάφραση, άλλος μία ιδέα και όλοι μαζί την αγάπη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ