“Η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της Δεξιάς, φαίνεται στην πολιτική που εφαρμόζει στα δημόσια Πανεπιστήμια” -Του Νίκου Μοίραλη

Η ασκούμενη πολιτική στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας ξεδιπλώνει την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της συντηρητικής παράταξης -Γράφει ο Νίκος Μοίραλης /Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής

Εδώ και πολλά χρόνια η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ επιδιώκει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση της κοινωνίας την ιδιωτική παιδεία και να χαντακώσει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της με αποκορύφωμα την τριτοβάθμια.

Η σημερινή συγκυρία αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της Κεραμεως, του Χρυσοχοΐδη και του Μητσοτάκη διότι συνδυάζεται η κυριαρχία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  δημοσκοπικά και συγχρόνως λόγω των υγειονομικών συνθηκών οι αντιδράσεις είναι εκ της φύσεως αδύνατον να πραγματοποιηθούν από την κοινωνική βάση που δραστηριοποιείται εντός των τειχών της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η βάση εισαγωγής, η μείωση των εισακτέων, η εξίσωση πτυχίων δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κατάργηση του ασύλου, η αστυνόμευση των ιδρυμάτων, η κατάργηση του φοιτητικού συνδικαλισμού είναι τα απότοκα της εκδίκησης, της ρεβάνς που θέλει να πάρει η δεξιά από όλο τον προοδευτικό κόσμο που παραδοσιακά σήκωνε το ανάστημα του μέσα στα αμφιθέατρα και ο απόηχος τους απλωνόταν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Τα ΜΜΕ παίζουν τον πιο βρώμικο ρόλο και έχουν αναλάβει να χτίσουν συνειδήσεις στη βάση παρουσιάζοντας ως μεταρρυθμίσεις τις συντηρητικές ιδεοληψίες της δεξιάς που υπακούν στο αρχαίο ρητό «ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ».

Ο μόνος τρόπος να ανατρέψουμε την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας είναι η καταψήφιση της ΔΕΞΙΑΣ σε όλα τα επίπεδα. Από το πανεπιστημιο και την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στα επιμελητήρια και τους συλλόγους τη ΔΑΚΕ κι ως κορυφή της πυραμίδας τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη κεντρική πολιτική σκηνή.”

 

#Οι #Νεοι #παλευουν #σοσιαλιστικά #Δημόσια #παιδεία #για #ολους #δωρεάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ