ΙΕΚ: Πρακτική άσκηση με αμοιβή για τους φοιτητές

Κοινή Υπουργική Απόφαση που θέτει το κανονιστικό πλαίσιο βάσει του οποίου από το νέο έτος κατάρτισης (Οκτώβριος 2021) θα υλοποιείται για πρώτη φορά το πρόγραμμα της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους των Ι.Ε.Κ. της χώρας συνυπέγραψε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας.

«Η βασική διασύνδεση των καταρτιζομένων με την αγορά εργασίας επιτυγχάνεται με τον θεσμό της πρακτικής άσκησης σε χώρους εργασίας, μέσω της οποίας οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» αναφέρει το ΥΠΑΙΘ.

Όπως εξηγεί, ο πρακτικά ασκούμενος θα λαμβάνει αποζημίωση ίση με το 80% του νόμιμου, νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για τον λόγο αυτόν ενωσιακούς πόρους.

 

Θέλεις να κάνεις την πρακτική σου στο THE SOCIALISΤ; Στείλε μας το βιογραφικό σου στο grthesocialist@gmail.com με την επισήμανση: “ΠΡΑΚΤΙΚΗ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ