Κ.Μπατζελή: Η αμφισβήτηση της κανονικότητας

Το αποτέλεσμα των γαλλικώ εκλογών και τις ισσοροπίες που διαμορφώνει σχολιάζει με άρθρο της στην “Athens Voice” η κ.Κατερίνα Μπατζελή.

Οι δύο πολιτικοί σχηματισμοί που πρώτευσαν (Ensemble και NUPES) αποτελούν τους “πρωταγωνιστές για την αλλαγή της αντιπροσώπευσης σε μια παραδοσιακή δημοκρατία” αναφέρει η πρώην υπουργός.

Εκτενή αναφορά κάνει για τα αποτελέσματα αυτής της εκλογής όπως είναι η αμφισβήτηση της κανονικότητας λόγω του κατακερματισμού του πολιτικού σκηνικού, της “συντηρητικοποίησης” των πολιτικών του Εμμανουέλ Μακρόν, της ανόδου της ακροδεξιάς που βρίσκει πατήματα σε μίασε μια φοβική, κλειστή, κοινωνία, ενώ πλέον προκλητικά συμμετέχει και στις ευρωπαϊκές εξελίξεις”.

Η κ.Μπατζελή επισημαίνει τις διαφορές στην κουλτούρα του σχηματισμού συμμαχικών κυβερνήσεων μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.“Η δομή της δημοκρατίας και η εμπέδωσή της στην ίδια την κοινωνία δεν μπορεί να αντιγραφεί.” γράφει χαρακτηριστικά η κ.Μπατζελή.

Επίσης αναφέρει την ανάγκη δημιουργίας ενός ανθεκτικού πολιτικού μετασχηματισμού που θα μπεί σε νεά θεμέλια και θα “απεγκλωβιστεί” απο την κανονικότητα προ κρίσεων.

ΠΗΓΗ : Athens Voice

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ