Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Κ.Παπαδημητρίου: Ο Νίκος Ανδρουλάκης «σπάει τη τζαμαρία της υποκρισίας»

Published

on

Του Κώστα Παπαδημητρίου*

Ο κ. Μητσοτάκης, επιτέλους ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών! Ο κύβος ερρίφθη. Βεβαίως, αν ήταν στο χέρι του, θα προτιμούσε… να μην γίνουν ποτέ εκλογές, αλλά ευτυχώς δεν είναι! 

Και κάπως έτσι, ήρθε η ώρα της κρίσεως για όλους. Η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας. Και εκεί που όλα ήταν «τακτοποιημένα» στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη, έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης και… «βάζει φωτιά στα τόπια», καίει τις βολικές βεβαιότητες με έναν πολύ απλό και κατανοητό τρόπο: Με Αλήθειες που καίνε, μακριά από τα ψέματα που σερβίρουν επί χρόνια και περιμένουν να τα καταπιούμε αμάσητα…

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει μια και καλή τα πράγματα, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, διαλύοντας όλες τις στρατηγικές που έγιναν… για εμάς-χωρίς εμάς:

  1. Σας λέω, κύριε πρωθυπουργέ, έχετε αποτύχει. Διαφωνώ με το «σύστημα Μητσοτάκη», δεν σας εμπιστεύομαι, δεν μπορεί να είστε με τη δική μας στήριξη πρωθυπουργός! Λειτουργήσατε με ιδιοτελή προσωπικά κριτήρια. Υπηρετήσατε τις οικονομικές ελίτ, φτωχοποιήσατε τους μικρομεσαίους. Εργαλειοποιήσατε την πανδημία και με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις πλήξατε τη νομιμότητα. Ξηλώσατε το ΕΣΥ. Στηρίξατε τις αδηφάγες τράπεζες, καταδικάζοντας 700.000 δανειολήπτες με τους «Πάτσηδες».

Αντιμετωπίσατε τη χώρα ως ΛΑΦΥΡΟ. Λειτουργήσατε ως ιδιοκτήτης του κράτους. Κάνατε τους πλούσιους – πλουσιότερους και τους φτωχούς – φτωχότερους! 

Παρακολουθούσατε εμένα, τους πολιτικούς σας αντιπάλους, δημοσιογράφους, αρχηγούς του στρατού και τη μισή Ελλάδα, ως… «κυβέρνηση των κοριών».

Μιλούσατε για την Ευρωπαϊκή Ελλάδα και λειτουργήσατε ως κυβερνήτης τριτοκοσμικής χώρας…

Μετά από όλα αυτά κύριε Μητσοτάκη, με εγκαλείτε και έχετε το θράσος να ζητάτε να σας εμπιστευθώ, να ξαναγίνεται πρωθυπουργός;

Advertisement
  1. Σας ξαναλέω κύριε Τσίπρα: Έχετε δοκιμαστεί και αποτύχατε. Κάνατε ακριβώς τα αντίθετα από όσα επαγγελθήκατε δημαγωγικά για να ανέλθετε στην εξουσία. Κυβερνήσατε με τον Καμμένο και ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα, χωρίς αρχές και αξίες. Υποθηκεύσατε τον πλούτο της χώρας για 100 χρόνια. Διαλύσατε το ασφαλιστικό σύστημα με τον νόμο Κατρούγκαλου. Λίγες μέρες πριν φύγετε μετατρέψατε κρίσιμα κακουργήματα σε πλημμελήματα και ουδέποτε κάνατε αυτοκριτική για τις συμπεριφορές και την πολιτική σας – δεν αλλάξατε. , Μετά από όλα αυτά κύριε Τσίπρα, θέλετε να σας εμπιστευθώ για να ξαναγίνεται πρωθυπουργός;

Απλά, κατανοητά και τίμια λοιπόν, ο Νίκος Ανδρουλάκης… σπάει τη τζαμαρία της υποκρισίας και ανοίγει διάπλατα τα χαρτιά του για την Ελλάδα του μέλλοντός μας:

  • Όχι συμφωνίες για τις καρέκλες κάτω από τραπέζι. Κυβέρνηση με καθαρή προγραμματική συμφωνία στόχων και αρχών που θα πάει τη χώρα μπροστά, επαναφέροντας την αξιοπιστία, τη διαφάνεια, την ανάπτυξη για όλους και τη Δημοκρατία στο κράτος – μακριά από την «ενός ανδρός αρχή» ! 
  • Πρωθυπουργός και υπουργοί κοινής αποδοχής που δεν θα είναι ανεξέλεγκτοι -να παρακολουθούν τους άλλους- αλλά θα εφαρμόζουν επακριβώς, κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον και θέλει μια χώρα που θα αλλάξει προς το καλύτερο για όλους και όχι για τους λίγους και κολλητούς, με μια κυβέρνηση που θα σέβεται τους θεσμούς και τα δικαιώματα των πολιτών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωμα και όχημα για την προσωπική ανέλιξη ιδιοτελών στελεχών, αλλά πολιτικό δημοκρατικό και προοδευτικό Πόλο.

Κανένας δεν μπορεί πλέον χρησιμοποιώντας το ΠΑΣΟΚ, να κάνει παιχνίδια… με σημαδεμένη τράπουλα!

Η 21η Μαϊου είναι κοντά. Και οι δημοκρατικοί πολίτες θα επιβραβεύσουν την καθαρή και τίμια στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη όταν βρεθούν πάνω από την κάλπη, με δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους επιμένουν στο αποτυχημένο παρελθόν.

Οι ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες θα δώσουν στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη τη δύναμη να δουλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον, γιατί τώρα γνωρίζουν ότι αυτοί που επί 8,5 χρόνια κυβέρνησαν… τους δούλεψαν ψιλό γαζί!

*Ο Κώστας Παπαδημητρίου είναι οικονομολόγος-στατιστικός με μεταπτυχιακές  σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Advertisement