Κακοκαιρία «Ελπίς»: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά απαντήσεις

Ερώτηση και ΑΚΕ κατέθεσε στη Βουλή σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής

Παρά τις έγκαιρες προγνώσεις για την κακοκαιρία Ελπίς, η ανταπόκριση τόσο σε σχεδιασμό όσο και σε υλοποίηση απείχε πολύ από το επίπεδο αντίδρασης ενός σύγχρονου κράτους. Κύρια αιτία του ντόμινο που εξελίχθηκε και είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και τον εγκλωβισμό για πολλές ώρες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και οδηγών, ήταν η διακοπή λειτουργίας της Αττικής Οδού από τις δύο πρώτες ώρες εκδήλωσης της χιονόπτωσης.

Από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της Αττικής Οδού φαίνεται ότι υπήρξε ασυνεννοησία για κρίσιμα θέματα τόσο κατά τον σχεδιασμό της πρόληψης των προβλημάτων όσο και κατά την εφαρμογή. Η τραγική κατάσταση που έζησαν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί και κάτοικοι της Αττικής απαιτεί απαντήσεις.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε Ερώτηση και Αίτημα κατάθεσης Εγγράφων για τις αστοχίες στο συντονισμό των κρατικών υπηρεσιών και την έλλειψη ανταπόκρισης από τις «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» που οδήγησαν στον εγκλωβισμό πολιτών και το μπλοκάρισμα των μετακινήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ