Kαλογρίτσας κατά Ν.Παππά! -ΣΥΡΙΖΑ: “Ξαναζεσταμένο φαγητό ο Καλογρίτσας”

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα»

Η Ν.Δ. και το νέο της κομματικό έντυπο έχουν χάσει πια κάθε φαντασία. Για άλλη μια φορά επαναφέρουν το ξαναζεσταμένο φαγητό του σίριαλ Καλογρίτσα. Κατανοούμε απολύτως γιατί δεν υπάρχει στο πρωτοσέλιδο των “ΝΕΩΝ” η είδηση ότι 6 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχουν δει μείωση στο εισόδημά τους. Κάτι τέτοιο ίσως οδηγούσε σε νέες «απομακρύνσεις» δημοσιογράφων.  Ωστόσο, θα άξιζε να σκεφτούν κάποιο νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το επόμενο διάστημα. Το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς.

ΥΓ: Όχι ο Νίκος Παππάς….

Xρήστος Καλογρίτσας κατά Νίκου Παππά:

σε 18σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα, τον οποίο κατηγορεί ότι είχε ρόλο «οργανωτή» του σχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Λίγο πριν αποφασίσει ο εισαγγελέας για την τύχη της δικογραφίας με την πιθανή διαβίβασή της στη Βουλή, ο επιχειρηματίας επανέρχεται, αποδίδοντας στον Νίκο Παππά μια σειρά αξιοποίνων πράξεων που θα πρέπει να ερευνηθούν. Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, είναι τα αδικήματα που του καταλογίζει ο Χρ. Καλογρίτσας.

Στο υπόμνημα προς τον εισαγγελικό λειτουργό που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο επιχειρηματίας αναφέρει για τον Νίκο Παππά:

«Ο τότε Υπουργός Επικρατείας, κ. Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμειξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη».

Το «σχέδιο που οργάνωσε ο Νίκος Παππάς», κατά τον Χρ. Καλογρίτσα , είχε ως στόχο «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού». Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου του αποδίδει ότι «επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε». Και επικαλούμενος τη νομοθεσία προσθέτει ότι ο Ν. Παππάς «με τις ενέργειές του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα την διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού, μολονότι η θέση που κατείχε τη δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζόμενων και τη διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς» .

Σύμφωνα με τον Χρ. Καλογρίτσα, το ίδιο πολιτικό πρόσωπο ήταν εκείνο που «οργάνωσε μαζί με την εταιρεία CCC τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως “μπροστάρη”, ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (εννοείται ο Υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».

(πηγή Zougla.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ