Καμίνης-Καρκατσούλης στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: “Πολύ μεγάλη η καταστροφή. Διαφάνεια και αναμόρφωση της στην Πολιτική προστασία της χώρας”

ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΧΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΜΙΝΗΣ – ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Στο επίκεντρο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης και ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη για τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή.

O Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης δήλωσε: “Είναι μία απίστευτη καταστροφή που έχει συμβεί στην περιοχή και θέλαμε, ως Κίνημα Αλλαγής, να δείξουμε ότι βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους και τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν εδώ με μεγάλη αυταπάρνηση. Το ευχάριστο είναι πως φαίνεται η πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεση και να μην κινδυνεύουν άνθρωποι. Εδώ και ένα χρόνο, το Κίνημα Αλλαγής έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση για μεγαλύτερη διαφάνεια, καλύτερη οργάνωση και περισσότερα μέσα για τους πυροσβέστες μας.”

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, ωστόσο οι πυροσβέστες εμφανίζονται αισιόδοξοι καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά μόνο διάσπαρτες εστίες.

Στην μάχη με τις φλόγες επιχειρούν αυτή την ώρα ειναι 385 πυροσβέστες με 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ένα ελικόπτερο του στρατού, τρία αεροσκάφη, υδροφόρες δήμων και ιδιωτών και εθελοντές δασοπυροσβέστες.

Την ίδια ώρα συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κερατέα. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Μάνου Λοΐζου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και δύο ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.Δασική πυρκαγιά ξέσπασε και στο Γραμματικό Ηλείας, όπου κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Aκολουθεί η ανάρτηση του βουλευτή επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ