Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για αστυνομική βία στη Λάρισα: “Ασφαλίτες” τραυμάτισαν 13χρονο!

Published

on

Μία νέα καταγγελία σχετικά με περιστατικό αστυνομικής βίας κατά 13χρονου ανήλικου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετικό ρεπορτάζ του Alfavita

Συγκεκριμένα, γονέας κατήγγειλε ότι την Τρίτη 30 Μαρτίου, πέντε μαθητές οι οποίοι κάθονταν σε πάρκο της Λάρισας κάνοντας τη βόλτα τους περικυκλώθηκαν από άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά.

Έντρομοι οι μαθητές επιχείρησαν να φύγουν, νομίζοντας ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ομάδα ληστών, με έναν εξ αυτών να ακινητοποιεί με λαβή μαθητή, προκαλώντας τραυματισμό στο χέρι του.

Γονέας μαθητή αλλά και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας κατήγγειλαν το περιστατικό εγγράφως και μάλιστα τονίζοντας ότι εξετάζουν την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος, ούτως ώστε να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που επιτέθηκαν σε αθώους μαθητές γυμνασίου, τους οποίους αντιμετώπισαν ως… εγκληματικά στοιχεία!

«Ενώ είχαν σπάσει το χέρι του μαθητή, και μάλιστα ένας εξ αυτών γύρισε και είπε στους υπόλοιπους «ρε μ…α του το έσπασα» -συνεπώς είχαν πλήρη επίγνωση της πράξης τους- αντί να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, το έσυραν στην αστυνομία για ανάκριση!», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η αγωνιστική παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας.

Η καταγγελία της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας

«Επειδή δηλώνετε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνηθίζετε, μάλιστα, να κάνετε λόγο για αστυνομικούς που τους χειροκροτεί ο κόσμος, σας ενημερώνουμε δημόσια για ένα ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ αστυνομικής βίας σε βάρος 13χρονων παιδιών σε πάρκο της Λάρισας. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς και τα παιδιά, την Τρίτη 30 Μαρτίου στις 20:30 μμ, μια ομάδα πέντε μαθητών γυμνασίου (τρία κορίτσια και δύο αγόρια) κάθονταν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου και συζητούσαν, όταν ξαφνικά μια ομάδα ενηλίκων –χωρίς διακριτικά- τους περικύκλωσε και άρχισε να τους κάνει διάφορες ερωτήσεις σε επιθετικό τόνο (δεν θα αναφέρουμε εδώ τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν) αποσκοπώντας στην τρομοκράτησή τους!

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά, επειδή νόμισαν ότι ήταν κλέφτες, να βάλουν τις φωνές, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να φύγει από το σημείο. Οι ενήλικοι, εκπαιδευμένοι ασφαλίτες, άρπαξαν τον άτυχο μαθητή, τον πέταξαν κυριολεκτικά στο έδαφος και στη συνέχεια, εκτελώντας τη γνωστή λαβή ακινητοποίησης, του έσπασαν το χέρι!!!

Επαναλαμβάνουμε, κύριε Χρυσοχοΐδη, έσπασαν το χέρι του δεκατριάχρονου παιδιού!!! Αν δεν έχετε ακόμα εξοργιστεί (πολύ πιθανόν, υπάρχει άλλωστε και η συνήθης δικαιολογία του λάθους!) μάθετε και τις επόμενες «επιτυχίες» των συγκεκριμένων αστυνομικών. Ενώ είχαν σπάσει το χέρι του μαθητή, και μάλιστα ένας εξ αυτών γύρισε και είπε στους υπόλοιπους «ρε μ…α του το έσπασα» -συνεπώς είχαν πλήρη επίγνωση της πράξης τους- αντί να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο, το έσυραν στην αστυνομία για ανάκριση!

Advertisement

Οι γονείς ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα δύο ώρες αργότερα! Αυτά συνέβησαν στη Λάρισα, τμήμα της ελληνικής επικράτειας, και όχι σε κάποιο στενοσόκακο μιας κακόφημης γειτονιάς τριτοκοσμικής χώρας, κύριε Χρυσοχοΐδη.

Καλούμε κάθε πολίτη αυτής της χώρας να εκφράσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τον αποτροπιασμό του για τα παραπάνω και να απαιτήσει να σταματήσει η τρομοκράτηση και η άσκηση βίας απέναντι στους πολίτες. Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας να πάρει θέση και μαζί με όλα τα σωματεία σε όλη τη χώρα να ορθώσουν ασπίδα προστασίας και υπεράσπισης των παιδιών μας».