ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: “Επιτέλους, ας συντονιστούν τα δύο Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών”

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Είναι απογοητευτική η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην ερώτηση των Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργου Φραγγίδη, σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης του προγράμματος Αναβάθμισης των πέντε (5) αεροσκαφών P-3B Orion .

Από αυτήν, προκύπτει ότι ο Υπουργός δεν έχει καταλάβει τη συμβολή του ρόλου των εν λόγω αεροσκαφών στο αξιόμαχο του ΠΝ για την επιτήρηση των θαλάσσιων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Επιπλέον, δεν έχει κατανοήσει την γενικότερη κατάσταση και τα αναφυόμενα ζητήματα λειτουργίας της ΕΑΒ, αφού επιρρίπτει ευθύνες στην τελευταία για την χρονική διολίσθηση του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός δεν απάντησε στο ζητούμενο χρονοδιάγραμμα ροής των εργασιών για την παράδοση των δύο επόμενων αεροσκαφών και, ούτε μνημόνευσε νέους τρόπους εργασίας του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΑΒ, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχει άγνοια ως προς τους χρόνους υλοποίησης του προγράμματος, αλλά

Επιτέλους, ας συντονιστούν τα δύο Υπουργεία, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, σε όλα τα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν την λειτουργική αποτελεσματικότητα της ΕΑΒ, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες παράδοσης των εν λόγω αεροσκαφών P-3B Orion στο ΠΝ το ταχύτερο.”

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Σταμάτης Βαρδαρός: “ Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει συστηματικά εκτός σχεδίου την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας”

Σταμάτης Βαρδαρός: “ Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ για την δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων!

Aίτημα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής για την σύγκληση…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: 358 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Τα 194 στην Αττική -Αναλυτικά που βρέθηκαν τα κρούσματα

Το Lockdown 2 πιο κοντά κάθε μέρα λόγω της ανεπάρκειας της…
Read more