Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

KINAΛ: “Την κρισιμότητα της κατάστασης για τα εθνικά δεν την έχει καταλάβει η ΝΔ”

Published

on

«Το 2020 είναι μια χρονιά κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα, τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας απόψε την ομιλία της στον Πύργο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Οπως είπε η Φώφη Γεννηματά, «η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις. Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα»

Όπως πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά, «μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή, μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι προβλέψιμα δεδομένους», συμπληρώνοντας ότι «αυτό συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια από το 2015 και έπειτα, με ολέθρια αποτελέσματα για τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να βαδίσει ακριβώς στα χνάρια που άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών» και συνέχισε: «Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί. Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία».]

Γεννηματά: Το αφήγημα της ΝΔ στηρίζεται σε γαλάζια λιτότητα

Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως «είναι φανερό ότι το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε μία ‘γαλάζια’ λιτότητα, ενώ όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι εδώ, παραμένουν ζωντανές και ισχυρές».

Επίσης παρατήρησε ότι «τα υπερπλεονάσματα, συνεχίζονται και το υπερταμείο της υποτέλειας παραμένει στα χέρια των δανειστών για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς να έχουμε εμείς τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον πλούτο για να ενισχύσουμε και την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό μας για να εξασφαλίσουμε τις νέες γενιές».

Advertisement

Όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική, είπε ότι «υπάρχουν προσωρινά επιδόματα αντί για κοινωνικό κράτος, για αυτό εμείς προτείνουμε και καταθέσαμε πρόταση νόμου, να δοθεί κανονική 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους».

Ακόμη, ανέφερε ότι «είναι απροστάτευτη η πρώτη κατοικία, αφού τον Απρίλιο τελειώνει η προστασία που είχε ξεκινήσει με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και ξεκινούν οι πλειστηριασμοί». Παράλληλα, τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει στη Βουλή με πρόταση νόμου τις ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να μην χάσουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική αδυναμία τα σπίτια τους».

Στην συνέχεια, σημείωσε ότι «το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι βλέπουν το τζίρο τους να μικραίνει σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς αυξάνουν τα κέρδη τους γιατί ακριβώς αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης».

Μιλώντας για τους αγρότες, είπε ότι «παραμένουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, αφού τις επόμενες ημέρες είναι προ των πυλών η νέα ΚΑΠ και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά, ενώ είναι φανερό ότι πηγαίνουν για απώλεια κοινοτικών πόρων στον τομέα αυτό».

Γεννηματά για ποδόσφαιρο: Η κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε κυβέρνηση διευθετήσεων

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «η Κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε Κυβέρνηση των διευθετήσεων» και πρόσθεσε: «Το είδαμε και στο μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο. Αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εξυγίανση του χώρου απαιτεί τομές και όχι νταραβέρια κ. Μητσοτάκη».

 

Advertisement