ΚΙΝΑΛ σε ΝΔ: “Ξεκαθαρίστε επιτέλους το τοπίο σχετικά με τους εποχικούς Πυροσβέστες”

Να δώσουν σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το εργασιακό μέλλον των Εποχικών Πυροσβεστών ζητούν από τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρ. Στυλιανίδη και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης και Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας, ως αναφορά, σχετικό έγγραφο του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π.).  

 

Η ενέργεια των δύο βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής έρχεται ως συνέχεια των οργανωμένων διαμαρτυριών των συμβασιούχων πυροσβεστών την περασμένη Παρασκευή, που αντιμετωπίστηκε με αδικαιολόγητη βιαιότητα από την Ελληνική Αστυνομία, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό πυροσβεστών.

 

Το Πυροσβεστικό Σώμα, εν μέσω κλιματικής κρίσης και έξαρσης των δασικών πυρκαγιών, αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αφού ο τελευταίος δημόσιος διαγωνισμός πρόσληψης έγινε το 2012. Οι Εποχικοί Πυροσβέστες, που καλύπτουν εδώ και χρόνια τα κενά αυτά χωρίς καμία εξασφάλιση για το εργασιακό τους μέλλον, ζητούν από την Πολιτεία να δεσμευτεί ότι σε περίπτωση νέας προκήρυξης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα. Ζητούν επίσης να απορροφηθούν και επίσημα από το Πυροσβεστικό Σώμα με δωδεκάμηνες συμβάσεις, καθώς και να τους χορηγηθούν δεύτερες στολές και μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) ώστε να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ