ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: “Αναξιόπιστη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, εμπαίζει τους Δικηγόρους! Να συμπεριληφθούν άμεσα οι Δικηγόροι στα οικονομικά μέτρα υποστήριξης!”

Ανακοίνωση Τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής

Ο Τομέας Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής καταδικάζει την ακατανόητη και προκλητική κυβερνητική απόφαση, με την οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, εξαιρούνται οι Δικηγόροι της καταβολής του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που με κυβερνητική απόφαση ανεστάλη υποχρεωτικά η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων, καθώς και των Υποθηκοφυλακείων και Κτηματολογικών Γραφείων της χώρας προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του Κορωνοϊού.

Τούτων δοθέντων, οι Δικηγόροι είναι αναμφίβολα ένας από τους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττεται βαρύτατα από τις επιπτώσεις του Κορωνοϊού στην οικονομία και η περίπτωσή τους εξισώνεται de facto, ως προς τις οικονομικές της συνέπειες, με εκείνη των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που η λειτουργία τους ανεστάλη υποχρεωτικά με κυβερνητική απόφαση.

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον εμπαιγμό των Δικηγόρων από κορυφαίους Υπουργούς, οι οποίοι με δηλώσεις, αλλά κυρίως αποφάσεις, διαβεβαίωναν ότι οι Δικηγόροι επρόκειτο να λάβουν το σχετικό επίδομα. Χαρακτηριστικά, όλοι οι Δικηγόροι ενημερώθηκαν ότι οι Νομικές Δραστηριότητες με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ 6910) είναι ανάμεσα στους κλάδους που πλήττονται από την εξάπλωση του Κορωνοϊού και ως εκ τούτου θα επιδοτηθούν

(βλ. το από 20.3.2020 Δελτίο Τύπου του Υπ. Οικονομικών https://www.minfin.gr/web/guest/deltia-typou/-/asset_publisher/4kjvD0lBldee/content/ypologizetai-oti-perilambanontai-peri-tis-440-000-idiotikes-epicheireseis-me-1-ekatommyrio-ergazomenous-kai-meniaio-tziro-peri-ta-6-5-dis-euro-?inheritRedirect=false&redirect=https%3A%2F%2Fwww.minfin.gr%2Fweb%2Fguest%2Fdeltia-typou%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_4kjvD0lBldee%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1).

Καλούμε, έστω και τώρα, την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να αποκαταστήσει την βαρύτατα τρωθείσα αξιοπιστία της στα μάτια του δικηγορικού κόσμου, καταβάλλοντας και στους Δικηγόρους το έκτακτο επίδομα, πράγμα για το οποίο η ίδια είχε δεσμευτεί.

Related posts
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μ.Weber καταψήφισε την τροπολογία για "εμπάργκο" όπλων της Ε.Ε στην Τουρκία - Πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος -Αρχισυντάκτης “Τhe…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Νέα Γενιά ΚΙΝΑΛ για δολοφονία Φύσσα: "Στις 7/10 οι εγκληματίες στην φυλακή και ο φασισμός στην λήθη."

Με μια συμβολική ανάρτηση για την σημερινή ημερομηνία…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Φύσσας: Ο "μάρτυρας" που αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος -Αρχισυντάκτης “The…
Read more