ΚΙΝΑΛ σε Υπουργείο Εργασίας: Στο έλεος της πανδημίας και της αβελτηρίας άνεργοι, ΑμΕΑ και συνταξιούχοι

Ανακοίνωση του Γρ.Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για το Υπουργείο Εργασίας: Στο έλεος της πανδημίας και της αβελτηρίας άνεργοι, ΑμΕΑ και συνταξιούχοι

Δεν φτάνει που οι άνεργοι, τα Άτομα με Αναπηρία και οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν βουνό προβλήματα και οι ανεπαρκείς ρυθμίσεις και η άρνηση του κ. Βρούτση να αποδεχτεί τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής τα οξύνουν και επιδεινώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεκάδες χιλιάδες άνεργοι μένουν χωρίς στήριξη, διότι αδυνατούν να συμπληρώσουν, λόγω της πανδημίας και των κλειστών επιχειρήσεων, τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να λάβουν επιδότηση ανεργίας. Γι’ αυτό και το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση για καταβολή 3μηνου επιδόματος ανεργίας σε όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Όμως, ο υπουργός Εργασίας αρνήθηκε όχι μόνο να εξετάσει την πρόταση, αλλά και την ύπαρξη προβλήματος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα Άτομα με Αναπηρία, αφού ο κ. Βρούτσης αρνήθηκε να εξετάσει και να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας για την αναδιάρθρωση του συστήματος χορήγησης των απαραίτητων βεβαιώσεων για ΚΕΠΑ, η οποία θα μείωνε, εν μέσω πανδημίας, την ταλαιπωρία ασθενών, ιατρών αλλά και του προσωπικού του ΚΕΠΑ, με την καθιέρωση της διετούς ή τριετούς επανεξέτασης αντί ετήσιας για τις παθήσεις που κατά τεκμήριο έχουν δυσμενή εξέλιξη.

Την ίδια στιγμή, σε 350.000 αυξήθηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις, προκαλώντας μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι από τους δικαιούχους των 175.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη μόνο 38.000. Ο κ. Βρούτσης, όμως, δεν ανανέωσε καν τις συμβάσεις 3.500 εργαζομένων του ΕΦΚΑ και δεν υιοθέτησε έγκαιρα την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την αξιοποίηση των έμπειρων συνταξιούχων του ΕΦΚΑ όλων των ασφαλιστικών τομέων και του Δημοσίου, αλλά το κάνει τώρα, με καθυστέρηση 1,5 έτους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ