Κόκκινα Δάνεια: 250.000 ακίνητα “περνούν στα χέρια” εταιρειών διαχείρισης! “

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες στο συνέδριο Fin Forum 2021 ο Πρόεδρος της doValue Greece Θ. Καλαντώνης περίπου 1.000.000 ακίνητα αποτελούν σήμερα εξασφαλίσεις σε κόκκινα δάνεια μεταξύ των διαφόρων τραπεζών. Σε περίπου 20%-25% από αυτά δεν θα είναι εφικτό, σύμφωνα με τον κ. Καλαντώνη, να βρεθεί κάποια λύση με τους δανειολήπτες, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές κόκκινων δανείων να κληθούν τα επόμενα χρόνια μέσω των εταιρειών διαχείρισης ακινήτων να βρουν λύσεις και να διαχειριστούν ακίνητα που θα ανέλθουν περί τις 200.000 μπορεί και 250.000

Η είσοδος των εταιρειών διαχείρισης στη διαχείριση ακινήτων αποτελεί σημαντική αλλαγή και στον τρόπο διαχείρισης των δανείων. Μπορεί να μην είναι τόσο φανερό σήμερα λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού, αλλά θα φανεί αμέσως μόλις επιστρέψουμε σε κανονική οικονομική δραστηριότητα παρόλο που η τεχνογνωσία που ήδη υπάρχει, ειδικά στις μεγάλες εταιρίες του κλάδου, χρησιμοποιείται ήδη εσωτερικά στις λύσεις που προτείνονται.

Η κοινή αίσθηση των παραγόντων της αγοράς είναι πως η πανδημία «πάγωσε» την εγχώρια κτηματαγορά με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής. Ωστόσο άπαντες δηλώνουν αισιόδοξοι για την επόμενη χρονιά, βλέποντας μάλιστα ευκαιρίες σε κλάδους όπως τα οικιστικά ακίνητα και τα logistics (αποθηκευτικοί χώροι) ενώ συμφωνούν ότι εγχώρια αγορά ακινήτων παραμένει εξαιρετικά ελκυστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ