Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Κώστας Παπαδημητρίου: Αναγέννηση της χώρας με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή

Δημοσιεύτηκε

στις

Του Κώστα Παπαδημητρίου*


Μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές -έχοντας διανύσει ήδη ένα προεκλογικό εξάμηνο- και βλέπουμε ότι τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα, παντού, διολισθαίνουν, πάνε από το κακό στο χειρότερο και ελπίδα στον ψευδο-διπολισμό που πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό, δεν υπάρχει.


Η ακρίβεια καθημερινά βασανίζει τους μη προνομιούχους και το παραμύθι του «καλαθιού της νοικοκυράς»… είναι για κλάματα! Τεράστιες ανατιμήσεις παντού και «κόλπα» με μειωμένο περιεχόμενο! Κανονική κλοπή.


Το πάρτι στο ρεύμα καλά κρατεί και οι παραγωγοί ενέργειας «κυβερνούν», δεν έχουν πληρώσει τίποτα, η κυβέρνηση τους αφήνει στο απυρόβλητο. Πληρώνουν κράτος και φορολογούμενοι μόνο. Στα καύσιμα, αρνούνται να βάλουν πλαφόν στη λιανική…
Σε όλα αυτά τα ζοφερά, προστέθηκαν και άλλα:


Το ΕΣΥ ξεχαρβαλώθηκε, η Υγεία γίνεται για τους λίγους και έχοντες. Το κοινωνικό κράτος καταργείται.
• Το Συμβούλιο της Επικρατείας έβγαλε Αντισυνταγματικές τις διατάξεις που ανέτρεψαν την λαϊκή ετυμηγορία στην Αυτοδιοίκηση!
Τα Κόκκινα δάνεια πολλαπλασιάζονται και ο κόσμος απειλείται και στην πρώτη του κατοικία. Οι Βουλευτές – Πάτσηδες τα παίρνουν κοψοχρονιά και μας περνάνε ανενόχλητοι θηλιά στο λαιμό!
Οι Τράπεζες που «σώσαμε» 3 φορές, μας στραγγίζουν καθημερινά, καμία εισφορά δεν πληρώνουν, τίποτα δεν γυρίζουν πίσω με την ανοχή της κυβέρνησης!
• Επιπλέον οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί ξεπέρασαν τα 12 δις!


Και βέβαια, η χώρα βρίσκεται στο κέντρο της διεθνούς κατακραυγής για τις παρακολουθήσεις, αφού η Κυβέρνηση των Κοριών παρακολουθεί τους πάντες, πολιτικούς αρχηγούς, αρχηγούς του στρατού, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, ακόμα και δικούς της υπουργούς που τους φτύνουν και… λένε ότι βρέχει!!!


Μέσα σε αυτό το μολυσμένο σκηνικό η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη χώρα ως ΛΑΦΥΡΟ και ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως Ιδιοκτήτης του κράτους.

Διαφήμιση


Συνεπώς, αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει!


Και να δικαιωθεί η μεγάλη και άκρως θεσμική προσπάθεια του Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ για μια κυβέρνηση δημοκρατική, σοσιαλιστική και δίκαιη που θα σταματήσει τις ανισότητες, που θα λειτουργήσει ξανά για τους μη προνομιούχους Έλληνες.


Με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία, με διαύγεια και διαφάνεια, με την Κοινωνία στο προσκήνιο. Όχι με διανομή καρεκλών. Όχι «άλλα λέμε- άλλα κάνουμε μετά», όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα προσπαθεί να ψαρέψει και πάλι σε «θολά νερά», Όχι με «Πάτσηδες και όσους καταχρώνται την εμπιστοσύνη του πολίτη. Γιατί ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ…


Ο Νίκος Ανδρουλάκης όλο αυτό το διάστημα βάδισε επίμονα, με σχέδιο και προτάσεις στο δρόμο της συνέπειας και της θεσμικότητας -πέρα από λαϊκισμούς και δημαγωγίες- παρά τις αθλιότητες και τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε.


Δεν ενέδωσε ποτέ στις Σειρήνες του λαϊκισμού και του πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, αλλά έφερε στη Δικαιοσύνη και στις Ανεξάρτητες Αρχές τις Αντισυνταγματικές εκτροπές της παρέας του Μαξίμου σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Όσα σήμερα αποκαλύπτονται «γεννήθηκαν» από την αταλάντευτη θεσμική στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και φέρουν τη σφραγίδα του Προέδρου του.


Γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέλει, ξέρει και μπορεί να στηρίξει μια νέα Ελλάδα των Δημοκρατίας, των Δικαιωμάτων, των Ελευθεριών, της Ισότητας, μια Ελλάδα Ευρωπαϊκή στην πράξη -όχι κατ΄ όνομα.

Διαφήμιση


Στις κρίσιμες εκλογές που έρχονται, η ψήφος των πολιτών θα είναι πιο ώριμη, γιατί πλέον γνωρίζουν τα ψέματα και τις αλήθειες και δεν θα ανεχθούν τη διάψευση των προσδοκιών για μια ακόμη φορά. Έρχεται η ώρα της κρίσεως…


Μια μεγάλη μάχη για τη Δημοκρατία, τις Ελευθερίες και τα Δικαιώματα και την Ελλάδα που αξίζει στις νέες γενιές είναι μπροστά μας.


Τώρα το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγεννηθεί και να συμβάλλει αποφασιστικά στην αναγέννηση της χώρας. Έχουμε πλέον τη Δύναμη να πάμε νικηφόρα μπροστά. Η στράτευσή μας σε αυτή την προσπάθεια είναι καθήκον όλων μας.

*Ο Κώστας Παπαδημητρίου, είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και Γενικός Γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Διαφήμιση