ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης των λίγων και…τα μπάνια του λαού”. Γράφει ο Ορέστης Κορλός.

Γράφει ο Ορέστης Κορλός, μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής και της ολομέλειας του τομέα Αθλητισμου:

Αύγουστος ο μήνας του λαού. Αν και τα μελτέμια καλά κρατούν, τα μπάνια έχουν την τιμητική τους και οι αμμουδιές σφύζουν από λουόμενους κάθε ηλικιών.

Η πανσέληνος κάνει τις βραδιές όμορφες και ρομαντικές με το φεγγάρι να φωτίζει ουρανό και θάλασσα με αυτό το χρυσαφένιο χρώμα που σε κάνει να ξεχνάς προβλήματα και υποχρεώσεις. Κάπως έτσι το σκέφτηκε και ο πρωθυπουργός και βρέθηκε στο ακρωτήρι Μαραθίου να κάνει διακοπές και φαίνεται πως το ηλιοβασίλεμα που αγναντεύει, στο Κρητικό πέλαγος ,να τον αναζωογονεί, να τον βρίσκει με το χαμόγελο στα χείλη και να δείχνει αισιόδοξος.

Τώρα, όπως όλοι έτσι και εγώ, πήγα διακοπές στο ορεινό χωριό μου που εκτός από τα ψηλά βουνά διακρίνεται και για τα υψηλά ποσοστά νοημοσύνης των συγχωριανών μου. Εκεί λοιπόν έχουμε meet point , όπως το ονομάζουμε σαν αγγλομαθείς , την Στέπινη όπου αναλύουμε το πολιτικό γίγνεσθαι .

Πολλούς τους βρήκα βέβαιους ότι ο Πρωθυπουργός τέλος του μήνα θα κάνει ανασχηματισμό. Την στιγμή που όλοι θα έχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους και θα παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα πολιτικά γεγονότα και με την ΔΕΘ να είναι προ των πυλών. Εκεί ο Κυριάκος θα κληθεί να δώσει με σαφήνεια το στίγμα της νέας του κυβέρνησης. Γιατι εκεί συνηθίζεται οι πρωθυπουργοί να κάνουν «πολιτική σούμα» της προηγούμενης χρονιάς και να εξαγγέλουν το νέο κυβερνητικό προγραμμα στο οποίο έχει προτεραιότητα ο πολίτης, η επιταχύνση ανάπτυξης της χώρας κλπ. Το meet point της πολιτικής είναι η ΔΕΘ. Εκεί θα μάθουμε τι μας περιμενει. Για τον Κυριάκο πάντως είμαστε σίγουροι ότι το καλό του κόμματος του είναι πάνω από όλα. Κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος γιατί όλοι κάτι θα πάρουν. Αν είναι αυτό που περιμένουν ή όχι κανείς δεν ξέρει. Μόνο ο Κυριάκος των λίγων. Ο οποίος πίσω από τα επικοινωνιακά παιχνίδια παροτρύνει τους υπουργούς του να υπενθυμίζουν συνεχώς στο λαό ,με τα νομοσχέδια τους, τι πραγματικά πρεσβεύει η δεξιά.Λίγο υπομονή και to be continued. Εδώ θα είμαστε άλλωστε.