Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Σε 3 χρόνια (και κάτι) 7 πολιτικά σκάνδαλα – Αρνούνται να αφήσουν τις καρέκλες

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι γεγονός πως μετά την “εκμάθηση διακυβέρνησης” της χώρας στο “σβέρκο” των πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν περιμέναμε πως θα έρθει σύντομα κυβερνηση που όχι μόνο ξεπερνά, αλλά αγγίζει τα όρια του απόλυτου “ξεπεσμού” . Τόσο για την διαχείριση κρίσεων, όσο για την εφαρμοσμένη πολιτική. Μια “κάλπικη” Δεξιά, που κρύφτηκε – για λίγο , πίσω από την πανδημία, τολμώντας ακόμα και να μιλήσει για “κέντρο” στην πολιτική εκπροσώπηση της χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατά την γνώμη πολλών, είναι η χειρότερη κυβέρνηση στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας. Και ο αλαζόνας Πρωθυπουργός, μαζί με τους “αυλικούς” του, αρνείται να αφήσει την καρέκλα στην οποία προσπαθεί να πείσει, μέσω “διαύλων ενημέρωσης” , πως είναι ο αδιαμφισβήτητος “κάτοχος”. Ένα “κακομαθημένο” που δεν έμαθε ποτέ να χάνει, ή να αναλαμβάνει ευθύνες…

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος -Μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ

Ας δούμε ακόμα μερικά κατορθώματα της σημερινής κυβέρνησης.

Υποκλοπές

Το μέγα πολιτικό σκάνδαλο της τελευταίας 30ετίας. Αλλά “κούρασε” βλέπετε τους εγχώριους “αυλικούς” και απέδειξε στην πράξη το πόσο “γαντζωμένος” στην καρέκλα της εξουσίας είναι ο πιο αλαζόνας Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την άρνηση, στην έμμεση παραδοχή, από την εξεταστική επιτροπή που δεν κάλεσε ούτε έναν βασικό μάρτυρα και ζήτησε “ομερτά” στα πορίσματα των κομμάτων, στο οικτρό διάγγελμα Μητσοτάκη που έγινε περίγελος διεθνώς σε Μεγάλα ΜΜΕ και από την παραίτηση του ανιψιού στην παραίτηση Κοντολέοντα και την τελική “απόφαση Μητσοτάκη”: “Πάμε παρακάτω” έχουμε χρόνο μέχρι τις εκλογές , μιλάμε για το σκάνδαλο που θα μείνει για πάντα στην ιστορία της χώρας μας ως μια υπόθεση που υποβαθμίστηκε, προσπεράστηκε πληγώνοντας την Δημοκρατία μας.

Το ΠΑΣΟΚ στο πόρισμά του σημειώνει – σύμφωνα με πληροφορίες- τα εξής σημεία στο δικό του πόρισμα:

1 Η στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στο οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης του ερευνώμενου σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων.Η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε όλους απαραίτητους μάρτυρες και το αποδεικτικό υλικό.Οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν πολύ λίγα για τη ανάδειξη της αλήθειας και πάρα πολλά για τη συγκάλυψη του σκανδάλου και τη συσκότιση της υπόθεσης.

2 Δεν προέκυψε ότι συνέτρεχε λόγος εθνικής ασφάλειας για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαφήμιση

Επομένως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη ήταν παράνομη.

Υφίστανται επομένως σοβαρές ενδείξεις ότι η ομάδα των προσώπων που αιτήθηκαν, υπέβαλαν, εισηγήθηκαν, επόπτευσαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν και με οποιοδήποτε τρόπο γνώριζαν σε οποιοδήποτε χρόνο, δεν απέτρεψαν ή και συνέδραμαν με πράξεις και παραλείψεις τους στην παράνομη παρακολούθηση έχουν πιθανόν τελέσει αξιόποινες πράξεις.

3 Καθίσταται αναγκαία η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και η ενίσχυση του ρόλου της εισαγγελικής αρχής και της Α.Δ.Α.Ε. ως ανεξάρτητης αρχής.

Σκοιλ Ελικικού 

Μία υπόθεση που άφησε το λιγότερη έκθετη την κυβέρνηση.Προγράμματα επιμόρφωσης συγκεκριμένων ΚΕΚ αποτελούμενα απο άθλια ελληνικά και ασυνάρτητες φράσεις.Ένα πάρτι προγραμμάτων την ώρα που έπρεπε να δωθούν ψρήματα υποστήριξης σε επιστήμονες.

Λίστα Πέτσα

20.000.000 ευρώ εν καιρώ πανδημίας δόθηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα για την προώθηση την καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι”.Να σημειωθεί ότι λιγότερο απο το 1% των χρημάτων δόθηκαν σε αντιπολιτευόμενα μέσα.

Διαφήμιση

108η θέση στην ελευθερία του Τύπου

Πτώση 38 θέσεων και ιστορικό χαμηλό για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με τον δείκτη των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.Η θέση αυτή φέρνει τη χώρα μας τελευταία στην ΕΕ πίσω από χώρες όπως η Ουγγαρία του Όρμπαν και η Βουλγαρία , αλλά και αρκετές χώρες της Αφρικής, όπως το Μπουρουντί, η Μποτσουάνα και η Γκαμπόν.Στην πρόσφατη παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο Κ.Μητσοτάκης επικρίθηκε έντονα απο τον Ολλανδό Ευρωβουλευτή Μαλίκ Αζμανί.

Εγκλωβισμός χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό

Ο ορισμός του ”επιτελικού κράτους της ΝΔ”.Εγκλωβισμός 1.200 οχημάτων στην Αττική οδό εν μέσω της κακοκαιρίας “Ελπίδα”

Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Ένας παράλογος μηχανισμός υπολογισμού στους λογαριασμούς ρεύματος που έφτασε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στα όρια τους.

Επιτελικό χάος – Κυβέρνηση εκκενώσεων στις καταστροφικές Φωτιές

Διαφήμιση

Στην διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ και τον Μητσοτάκη, κάηκαν σε 1 Καλοκαίρι, εκτάσεις όσες κάηκαν την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα. Μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Η Πολιτεία “πίαστηκε” απροετοίμαστη, την στιγμή που ο Πρωθυπουργός, έβγαζε σέλφι σε παραλίες της Κρήτης.

Ενώ οι Πυροσβέστες , οι οποίοι υπέστησαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, 5.000 περικοπές στις ανανεώσεις των συμβάσεών τους και τέθηκαν “εκτός” για λόγους πανδημικής έξαρσης κάποιοι εκ των στελεχών της ΕΜΑΚ, έδιναν άνιση μάχη με τα πάμπολα πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα. 

Η αξιοποίηση στελεχών πέρα της δεξιάς απο το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη,οι απρέπειες στην Βουλή απέναντι στην εκλιπούσα Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και άλλα πόσα ακόμα…