Μ.Βορίδης: “Μεμονωμένα” τα φαινόμενα αστυνομικής βίας – Δεν μπορούμε να τα βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τη μόνιμη βία της Αριστεράς”

Για την αστυνομική βία τοποθετήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, Μάκης Βορίδης. Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «μεμονωμένα φαινόμενα αστυνομικών που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους» αλλά, όπως είπε, «δεν μπορούμε να τα βάζουμε στο ίδιο ‘τσουβάλι’ με τη μόνιμη βία της Αριστεράς»!

Ο Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 τη δήλωση του Αλκιβιάδη Βατόπουλου, δηλαδή να μην περνάνε νομοσχέδια που προκαλούν αντιδράσεις, είπε πως είναι «δύσκολα και δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ επιστήμης και πολίτικου επιχειρήματος». Παράλληλα, κατηγόρησε την «αριστερά ότι υποκινεί τις διαδηλώσεις και συνέκρινε την απαγόρευση του δικαιώματος στο συναθροίζεστε με αυτό του δικαιώματος στην εργασία, το οποίο έχει επίσης στερηθεί σε πολλούς ανθρώπους».

«Έχουμε οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας, με εκατοντάδες επιθέσεις κι αντί να συζητήσουμε αυτό, ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι», είπε και σημείωσε πως «είναι σαφές; ότι υπάρχει ταύτιση συγκεκριμένων οπαδών με ομάδες αντιεξουσιαστών» και κατέληξε πως «η πρόσκληση στη Νέα Σμύρνη έχει γίνει με ταυτότητα: Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ και αντιεξουσιαστές».

Είναι λογικό ή παράλογο, να μιλά για “μόνιμη βία της Αριστεράς” ο άνθρωπος που: 

 

  • Όταν ήταν νέος, “βόλταρε” με τσεκούρι και διαδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο, της Χρυσής Αυγής, στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ (το χουντικό κόμμα που ίδρυσε από τον Κορυδαλλό ο δικτάτορας Παπαδόπουλος)
  • Είναι το ίδιο πρόσωπο που έχει δηλώσει ότι  «η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν παντού στον κόσμο, αν είναι δυνατόν, να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει, σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, στοιχεία αναγκαστικότητας. Το λέω γλυκά». 
  • Είναι αυτός που απάντησε ένα μεγαλοπρεπές «ναι», όταν ρωτήθηκε εάν  «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία θα συνεχίσει την «άσκηση νόμιμης βίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ