ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Μανώλης Χριστοδουλάκης: “Στους διεκπεραιωτές της πολιτικής στοχοποίησης ,δεν μασάμε!”

Σχετικά με την “αισχρή” επίθεση που δέχτηκε η Φώφη Γεννηματά απο τον Γ.Πρετεντέρη, τοποθετήθηκε ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης:

Προφανώς δεν περιμέναμε ένα προσβλητικό και κακεντρεχές δημοσιογραφικό σχόλιο, ντυμένο με το μανδύα του αστεϊσμού, όπως η επίθεση που δέχθηκε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, για να διαπιστώσουμε ότι ο σεξισμός είναι ακόμα βαθιά ριζωμένος στην κοινωνία μας.

Αυτά που κάποιοι θεωρούν δεδομένα, απλά λόγω της προχωρημένης χρονολογικά εποχής, δεν είναι. Δεν είναι στην πολιτική, δεν είναι στην εργασία, δεν είναι στο σπίτι, δεν είναι στην κοινωνία μας συνολικά. Δεν είναι στο μισθό, δεν είναι στα προσόντα, δεν είναι στην εξέλιξη, ή στις αρμοδιότητες.

Το πρότυπο της γυναίκας του «κομμωτηρίου» ή της «κουζίνας» και των «πιάτων» υποβόσκει για να μας υπενθυμίζει ότι απέχουμε ακόμα πολύ από μια κοινωνία που θα περάσει από την τυπική συνθηματολογία στην πραγματική ισότητα.

Μέχρι τότε, η καθημερινή αυτή μάχη μας αφορά όλους. Πρόοδος στην πράξη για μια κοινωνία διαφορετικών και ίσων.

*Η πολιτική στοχοποίηση φυσικά και έχει επίσης τη δική της ανάγνωση, αλλά ακόμα και αυτή, εδώ, είναι δευτερεύουσας σημασίας. Προφανώς, δεν θα μένει για πάντα αναπάντητη.
Στους διεκπεραιωτές της… δεν μασάμε!”

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Ανδρουλάκης από Καστελόριζο: "Η νέα ειδική σχέση με την Τουρκία πρέπει να περιφρουρεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα."

Η νέα ειδική σχέση με την Τουρκία πρέπει να…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Παύλος Χρηστίδης για μέτρα της κυβέρνησης:"Δεν γίνεται να είναι επικίνδυνο να μαζεύονται 9 άνθρωποι σε μια πλατεία και όχι τα 25 παιδιά σε μια τάξη"

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής για "ΙΑΝΟ": "Άμεσα τώρα επιβάλλεται η πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πληγέντες και τις οικογένειες των θυμάτων"

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής Δυστυχώς…
Read more