ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαξίμου σε κρίση – Κινήσεις απελπισίας απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Μία άκρως θερμή εβδομάδα ξεκινά απο την ερχόμενη Δευτέρα στην Βουλή με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.Η διεξαγωγή της προ – ημερησίας κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα εντός της προσεχούς εβδομάδας, ενώ για την σύγκληση της Εξεταστικής Επιτροπής δεν υπάρχει κάποιος σαφής χρόνος.
Αναφορικά όμως με την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση θα ζητήσει διερεύνηση απο το 2012.Σε αυτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει κάποια διαφωνία χωρίς να έχει να κρύψει κάτι.
«Εάν υπάρχουν εξίσου χειροπιαστές ενδείξεις από τη ΝΔ φέρ’ ειπείν για αντίστοιχα αδικήματα στην περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή για αντίστοιχα αδικήματα στην περίπτωση της διακυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά που τότε η ΕΥΠ ήταν υπό την πολιτική ευθύνη του κ. Δένδια και του κ. Κικίλια, να τις φέρει στη Βουλή.» τόνισε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ.Μάντζος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Παράλληλα ο κ.Μάντζος ξεκαθάρισε ότι «καμία όμως συσκότιση ή απόπειρα συμψηφισμού δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το πραγματικό ζήτημα που είναι η παρακολούθηση και η απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη».
Τι δείχνει όμως στην πράξη αυτή η διαφαινόμενη πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας;
Με μία πρόταση διερεύνησης απο το 2012 ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιχειρεί να χτυπήσει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολυθήσεις που κατήγγειλαν Λαφαζάνης- Βαρουφάκης, αλλά και την διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά,καθώς τον συγκεκριμένο χρόνο υπεύθυνοι για την ΕΥΠ υπήρξαν ο Νίκος Δένδιας και ο Βασίλης Κικίλιας.
Επίσης άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι βουλευτές της πλειοψηφούσας παράταξης που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μιλούν για ευθύνες του πρωθυπουργού στο θέμα των υποκλοπών.
Χαρακτηριστικά ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής Ηλείας της ΝΔ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.» ενώ μάλιστα επικρίνει την στάση των φυλοκυβερνητικών ΜΜΕ λέγοντας ότι : «…είναι ντροπή για τη Δημοκρατία η στάση των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μπορεί σ’ όλο τον κόσμο μεγάλα Μέσα με παγκόσμια εμβέλεια ν’ ασχολούνται μ’ αυτή την υπόθεση και τα δικά μας να τη θεωρούν ήσσονος σημασίας. Δεν είναι δημοκρατική στάση αυτό. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να μην υπάρχουν Μέσα που, με όρους αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, μάχονται να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή την υπόθεση. Η διακίνηση διαρροών δεν είναι ενημέρωση…».
Μάλιστα υπήρξαν και διαρροές για απομάκρυνση του κ.Τζαβάρα, της κ.Κεφαλογιάννη και του κ.Κουτσούμπα από την Επιτροπή, οι οποίοι δεν είναι και τόσο φιλικά διακέιμενοι προς τον πρωθυπουργό.Τις διαρροές αυτές όμως “ξέκοψε” με Tweet της η κ.Κεφαλογιάννη λέγοντας ότι η συμμετοχή της στην επιτροπή αυτή την συγκεκριμένη περίοδο “αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβαιωμένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.”
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον. pic.twitter.com/j3CZS3nOCB
— Όλγα Κεφαλογιάννη (@olgakef) August 18, 2022
Παράλληλα το θέμα έθιξε και ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επι κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτηση του.
Μπραβο στην @olgakef που διεψευσε κατηγορηματικά τις φήμες οτι επροκειτο δήθεν να φύγει η να απομακρυνθεί απο την Επιτρ.Θεσμών+Διαφάνειας.
Φανταζομαι ότι και οι άλλοι 2 βουλευτές της ΝΔ των οποίων τα ονόματα κυκλοφορουν με αντίστοιχο περιεχόμενο θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο— Evangelos Α. Antonaros (@EvangAntonaros) August 18, 2022
Είναι φανερό πλεόν ότι η προσπάθεια υποβάθμισης της υπόθεσης της παρακολούθησης του Ν.Ανδρουλάκη και η στοχοποίηση εκτός της Αντιπολίτευσης και των εσωτερικών αντιπάλων του (Σαμαρικοί – Καραμανλικοί) είναι πράξεις απελπισίας ενός Πρωθυπουργού που βλέπει την καρέκλα του να τρέμει.