ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Κατρίνης: “Η μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αποτελεί πρόκληση για τους χριστιανούς, για την Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο για την Ευρώπη, τον πολιτισμό και τις οικουμενικές αξίες.”

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, τοποθετήθηκε δημόσια με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με την μετατροπή της Αγιάς-Σοφιάς σε τζαμί:

“Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και η σημερινή λειτουργία με τον κ.Ερντογάν να λέει την προσευχή, αποτελεί πρόκληση.

Πρόκληση για τους χριστιανούς, για την Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο για την Ευρώπη, τον πολιτισμό και τις οικουμενικές αξίες. Γιατί σπουδαία μνημεία με την ιστορική αξία και το βάρος της Αγίας Σοφίας είναι κομμάτια της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς.
Ο Τούρκος πρόεδρος, με την κίνηση αυτή, τροφοδοτεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Δεν πρέπει να τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον επικίνδυνο χορό.

Με σύμμαχο το διεθνές δίκαιο,τις πανανθρώπινες αξίες, τους δημοκράτες σε όλο τον κόσμο και την κοινωνία των πολιτών στην ίδια την Τουρκία, θα διεκδικήσουμε η Αγία Σοφία να αποκτήσει ξανά τον χαρακτήρα που της αρμόζει. Τα μνημεία είναι γέφυρες μεταξύ των πολιτισμών, πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν.”