“Μπλόκο” σε σενάρια συνεργασίας με την Δεξιά από Νέες και Νέους του Κινήματος Αλλαγής!

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε ένα κομβικό στάδιο για την πολιτική του ιστορία. Μια πολιτική ιστορία που “χτίστηκε” πάνω στις αποφάσεις Συνεδρίων. “Αυτόνομη πορεία”, αυτή είναι η απόφαση.

Και όμως, το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε Μέσα, να δίνουν μεγαλύτερη “ώθηση” στην “Αντι-ΣΥΡΙΖΑ” τάση και να μην αναφέρουν πουθενά, ή σχεδόν πουθενά την “Αντι-Δεξιά” τάση του κόμματος. Κάτι το οποίο, δια στόματος και της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, είναι σαφές και πάγια θέση της ηγεσίας. Σήμερα, σας παρουσιάζουμε όχι με ξύλινο λόγο, μα με περίσσιο ενθουσιασμό, την φωνή του παρόντος και του μέλλοντος, την φωνή που θα προσδιορίσει εν πολλοίς, το  μέλλον του Προοδευτικού χώρου και της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, τη φωνή των Νέων που ανήκουν στην “ολομέλεια” της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής:

12+1 μέλη της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής “μιλάνε” στο “The Socialist”:”Μπλόκο” σε σενάρια συνεργασίας με την Δεξιά από Νέες και Νέους του Κινήματος Αλλαγής!

 

Νίκος Λαγός.

Μέλος της Ολομέλειας του Τομέα Προστασίας του πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, μέλος της Νέας Γενιάς , Τ.Ο Ίλιον Αττικής.

Το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης Σαμάρα δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ των αγώνων, της συμμετοχής, των ρήξεων με το κατεστημένο αλλά ήταν μια καρικατούρα. Όποιος οραματίζεται ξανά συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία έχει πάρει διαζύγιο με την ιστορική διαδρομή των δυνάμεων της προόδου, της Δημοκρατίας και του σοσιαλισμού. Χρειαζόμαστε ένα ΚΙΝΗΜΑ αξιών αλλά και άξιων στελεχών. Όχι εραστές της εξουσίας αλλά ρομαντικούς συνοδοιπόρους της Αλλαγής.

Σοφοκλής Γεωργίου. 

 π. Γραμματέας της ΠΑΣΠ Παιδαγωγικού Αλεξ/πόλης και μέλος του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής ενάμισι χρόνο μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση έχει ανταποκριθεί πλήρως στον ρόλο που του έδωσε η ελληνική κοινωνία. Αυτόν της αντιπολίτευσης. Της υπεύθυνης, δημιουργικής και ταυτόχρονα μαχητικής αντιπολίτευσης. Μιας αντιπολίτευσης που δεν έχει κανένα κοινό με τους «λιθοβολισμούς» και μόνο του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση. Το Κίνημα Αλλαγής διατυπώνει πάντα τη δική του κοστολογημένη πρόταση έχοντας στο επίκεντρο τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη κόντρα στις πολιτικές της δεξιάς που ευνοούν τους λίγους και ισχυρούς. Ο ιδεολογικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα η δεξιά. Το Κίνημα Αλλαγής ως φυσική συνέχεια του θα συνεχίσει να πορεύεται αυτόνομα, ζητώντας συνεχώς αλλαγή πολιτικών συσχετισμών έχοντας εναλλακτική πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν ήταν και ούτε θα γίνει ποτέ το βολικό συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση. Διότι είναι κόμμα εξουσίας και όχι ένα πυροτέχνημα λαϊκισμού. Τα όποια σενάρια περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ και τη δεξιά είναι και θα παραμείνουν όνειρα θερινής νυκτός γιατί πολύ απλά το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη αξιόπιστη επιλογή απέναντι στη ΝΔ.

Νίκος Ντούρος. 

Νίκος Σ. Ντούρος
Γραμματέας Τ.Ο Κινήματος Αλλαγής Παπάγου-Χολαργού
Μέλος Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

 

Όντας μέλος του πιο ζωτικού κομματιού της Δημοκρατικής παράταξης της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής , θεωρώ αδιανόητο να μιλάμε για συνεργασία με την δεξιά κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς στο φλέγον υγειονομικό ζήτημα της πανδημίας καθώς και σε γενικότερο πλαίσιο διακυβέρνησης που απέχει έτη φωτός από τις αρχές της παράταξης μας για μια δικαιότερη διακυβέρνηση υπέρ των πολλών. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να συνεχίσει να χαράζει μια αυτόνομη πορεία για να ξαναγίνουμε οι εκφραστές της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ανδρέας Μαγκλάρας. 

Μέλος  Γραμματείας του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Κινήματος Αλλαγής

Μέλος Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

 

Το Κίνημα Αλλαγής είναι o πρεσβευτής της προόδου και της δημοκρατίας στην χώρα μας. Οι αξίες και τα ιδανικά του κόμματος δεν
συνάδουν με τις αντιλήψεις και τις πράξεις της Νέας Δημοκρατίας και  των στελεχών που την απαρτίζουν. Η Νέα Γενιά του Κινήματος Αλλαγής  είναι αυτή, η οποία πρώτη θα βάλει στην γκιλοτίνα οποιαδήποτε όνειρα συνεργασίας με την Κυβέρνηση.

Νίκος Ναούμ.

Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, 

Το τελευταίο διάστημα τίθεται έντονα το θέμα της συμπόρευσης του Πασοκ-Κινήματος Αλλαγής με την κυβέρνηση. Ως άνθρωπος της Νέας Γενιάς αυτό δε μπορεί  και δε πρέπει να γίνει, λόγω ιδεολογικής απόστασης,και όσοι ονειρεύονται κάτι τέτοιο είναι σε λάθος κόμμα. Δε μπορείς να συζητάς για συνεργασία με ένα κόμμα, το οποίο αντιπολητεύθηκε με τα Ζαππεια. Για αυτό το λόγο καλύτερα να ξεκινήσουμε να συζητάμε με επιχειρήματα πως θα βγούμε από την κρίση της πανδημίας και όχι πως θα ταΐσουν ορισμένοι το <<εγώ>> τους.

Άγγελος Τζίτζιρας.

Φοιτητής και μέλος της Γραμματείας του τομέα παιδείας του Κινήματος Αλλαγής 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Αν και ο πρωθυπουργός θέλει να δείχνει ότι ανήκει απ’ το χώρο της κεντροδεξιάς ως το κέντρο, οι επιλογές του σιγουρά μας δείχνουν το αντίθετο. Πρόσωπα σαν τον Μάκη Βορίδη ο οποίος διαδέχτηκε τον Μιχαλολιάκο στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ αλλά και η επιλογή άλλων προσώπων σε σημαντικές θέσεις μας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί ένα κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας να επιλέξει να είναι μαζί με ακροδεξιά στελέχη.

Παναγιώτης Βουδούρης.

Μέλος της Νέας Γενιάς

Ως νέοι προοδευτικοί πολίτες ονειρευόμαστε μια κοινωνία με δικαιοσύνη, ισότητα, ειρήνη. Όλοι βιώνουμε την νεοφιλελεύθερη πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης και την αποξένωση από τον λαό, με μοναδική επιδίωξη την πιστή υπηρέτηση συμφερόντων της ‘’ελίτ΄΄, ισοπεδώνοντας κοινωνικά αγαθά όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ο δημόσιος χαρακτήρας των Πανεπιστημίων. Αν κάνουμε και μια σύνδεση με τα Αμερικανικά δρώμενα, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να συνεργαστούμε με ανθρώπους που θα ψήφιζαν και με τα δύο χέρια Trump. Φυσικά το προοδευτικό προσωπείο με το οποίο πλάνεψε πολλούς ψηφοφόρους έπεσε, με τον σκληρά κομματικά δεξιό ανασχηματισμό. 

Χαρά Αλτούνη.

Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Η αλήθεια είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ πάντα «έκλειναν» το μάτι και οι μεν και οι δε. Η Νέα Γενιά είναι εδώ , για να αποδείξει , ότι μπροστά στην διαφάνεια που αγωνιζόμαστε να υφίσταται στην πολιτική – στις ίσες ευκαιρίες για την  κοινωνία  – στην ανάγκη για αλλαγή – δεν «φλερτάρει» ούτε δεξιά ούτε αριστερά! Η Νέα Γενιά του Κινήματος Αλλαγής στηρίζει και αγωνίζεται για την αυτόνομη πορεία που θελουμε και πρέπει να έχει ο σοσιαλιστικός – προοδευτικός χώρος!

Βίκυ Χαριτάκη.

Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει

Πολλές φορές το τραγούδι των σειρήνων της Δεξιάς ακούγεται γοητευτικό σε όλους… υποσχέσεις, μεγαλεπίβολα σχέδια και γλυκά ψέμματα. Ωστόσο, η Νέα Γενιά είναι αυτή που αντιστέκεται και βγαίνει κερδισμένη! Σε ένα αγώνα αριστερών και δεξιών δυνάμεων, το κέντρο και η νεολαία του παλεύουν, όπως έκαναν πάντα, για το μέλλον των νέων αυτής της χώρας ώστε και αυτοί να παλέψουν για τους επόμενους!

Mιχάλης Φακουρέλης. 

Υπεύθυνος οργανωτικού & δικτύου νεολαίας Ν.Ε ΚΙΝ.ΑΛ. Ηρακλείου 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ως προοδευτικοί νέοι  οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας ενάντια σε κάθε “δεξιά σειρήνα”  που μας οδηγεί σε συντηρητικά μονοπάτια, έχοντας στην φαρέτρα μας το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουμε, την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Της παράταξης του Αντρέα, του Γεννήματα, της παράταξη του κοινωνικού κράτους, του ΑΣΕΠ, του Ε.Σ.Υ των ίσων ευκαιριών για όλους.  

Ραφέλλα Ρουσομάνη .

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Η κρίση της πανδημίας αποδεικνύει την διάσταση ανάμεσα στην πραγματική πρόοδο και τη συντήρηση. Στην Ελλάδα υπάρχει μια αυθεντική δεξιά που καθημερινά μας επιβεβαιώνει με κάθε της απόφαση ότι δεν βρίσκεται ο πολίτης στο πολιτικό τους πλάνο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται βαθύ χάσμα με τρομακτικές ανισότητες στην κοινωνία μας.
Λάμπης Χριστόπουλος.
Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής 

        Όχι στις σειρήνες της Δεξιάς

          Ο πολιτικός μας χώρος, επί σειρά ετών έχει συνεισφέρει τόσο στην κοινωνία και την Πολιτεία, με κατασκευές έργων και υποδομών, όσο και στους ίδιους τους πολίτες ( εργάτες, αγρότες και κοινωνικά χαμηλά στρώματα) χωρίς διακρίσεις, όπως κάνει η δεξιά. Δεν εξυπηρετήσαμε ξένα συμφέροντα, θάβοντας κάτω από το χαλάκι τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό και μόνο συνεχίζουμε και πρέπει να συνεχίσουμε να χτυπάμε τη δεξιά, τονίζοντας τα συνεχόμενα λάθη της, δείχνοντας στον κόσμο, πως σαν ΠΑΣΟΚ, είμαστε παρόν. Δεν φύγαμε.

Ραλλού Γιαννιού. 

Μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής .

 

Η νέα γενιά του Κινήματος Αλλαγής είναι εδώ για να δηλώσει τον προοδευτικό και σοσιαλιστικό χαρακτήρα που έδινε πάντα η νεολαιά του Πασόκ στην Ελλάδα. Εμείς λοιπόν στους ψιθύρους για συγκυβέρνηση με την Νέα Δημοκρατία, απαντάμε ότι η Δεξία ήταν είναι και θα είναι ο ιδεολογικός μας αντίπαλος, με τον οποίο δεν υπάρχει μόνο ιδεολογικό αλλά και ταξικό χάσμα. Εμείς είμαστε κόντρα στα συμφέροντα των ελίτ που ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του πασχίζει να εξυπηρετήσει, εμείς εκφράζουμε τις απόψεις των πολλών και μαχόμαστε για την προσέγγιση της ισότητας και της ισονομίας. Η συγκυβέρνηση του 2012 ήταν μια αναγκαία πολιτική κίνηση, η οποία έγινε στο όνομα της οικονομικής και πολιτικής κρίσης εκείνης της περιόδου. Τότε έπρεπε λοιπόν να αφήσουμε τις διαφορές μας στην άκρη για την διάσωση της χώρας και παρά το γεγονός ότι κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν το προοδευτικό μας κίνημα σε παρακολούθημα της συντήρησης αλλά δεν τα κατάφεραν . Οι εποχές εκείνες όμως έχουν περάσει και έφεραν και στον χώρο μας έναν επαναπροσδιορισμό, βασικός πυλώνας του οποίου είναι η αντιδεξία ρητορική και πολιτική.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ