Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

Ν.Μποζιονέλος: ΠΑΣΟΚ και γάμος ομόφυλων – Περί της τιμής της παράταξης…

Published

on

Ο «εμφύλιος» και… οι αντάρτες – Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Σε τρία πράγματα ποντάρει η Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να μη βγει ζημιωμένη από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που, παρά τα περί του αντιθέτου αναμενόμενα, δεν δείχνει στις δημοσκοπήσεις να δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ.
Αφενός, στο γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αφετέρου στο ότι διεξάγεται ήδη μία κούρσα πολιτικού… μασάζ στους διαφωνούντες βουλευτές, και τρίτον, στο γεγονός ότι όλοι αντιλαμβάνονται ποιος είναι ο βασικός πολιτικός στόχος, οπότε και αναμένεται να φερθούν με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές.

Ωστόσο, η πρώτη άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μόνο καθησυχαστική δεν ήταν, δεδομένου ότι από αυτήν, και όχι μόνο, μια και δεν ήταν παρόντες όλοι οι βουλευτές, φάνηκε ότι στο κόμμα του Ανδρουλάκη δεν είναι ούτε ένας ούτε δύο οι διαφωνούντες, αλλά ξεπερνούν τους δέκα, με πολλούς να μιλούν για 13 σε σύνολο 32 βουλευτών. Πάντως η εισήγηση που έγινε από τον αρμόδιο τομεάρχη Παύλο Χρηστίδη ήταν ένθερμη υπέρ του «ναι», με τον ίδιο να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και πως στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει απαραίτητες ρυθμίσεις του αστικού κώδικα.
Τον λόγο αμέσως μετά, πήραν με τη σειρά όσοι βουλευτές τον ζήτησαν, με πολλούς εξ αυτών, να ξεδιπλώνουν τις ενστάσεις ή τους προβληματισμούς τους. Πρώτος και καλύτερος, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, που έχει ενστάσεις ζωτικής σημασίας, αλλά και πολλοί ακόμα, με τους προβληματισμούς σε εκείνους να κυμαίνονται σε μία τεράστια γκάμα, από το θέμα της τεκνοθεσίας και δη της παρένθετης μητέρας, ως το αν θα μπορούσαν τα όποια υπαρκτά
ζητήματα να λυθούν με τη διεύρυνση του συμφώνου συμβίωσης, ή ακόμα ακόμα πώς θα μπορούσε ο καθένας να επιχειρηματολογήσει στην ιδιαίτερη περιφέρειά του. Μεταξύ των βουλευτών που εκφράζουν κάποιου είδους προβληματισμό, θα πρέπει κανείς να υπολογίζει τους κ.κ. Χριστίνα Σταρακά, Μανώλη Χνάρη, Φραγκίσκο Παρασύρη, Ευαγγελία Λιακούλη, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Κατερίνα Καζάνη, Τάσο Νικολαΐδη, Αχμέτ Ιλχάν, Απόστολο Πάνα, Ανδρέα Πουλά και Μπαράν Μπουρχάν.

Σε κάθε περίπτωση, και πάντως για τους προβληματισμούς που δεν εδράζονται σε πολύ δομικές διαφωνίες, όπως αυτές του κ. Παρασκευαΐδη (που πιστεύει σε αυτό που ονομάζεται «πυρηνική οικογένεια» και μόνο) σε εξέλιξη βρίσκεται ένας μαραθώνιος «μασάζ» με ανταλλαγή μέιλ, τηλεφωνημάτων ή και δια ζώσης συναντήσεις.

Εξ ου και η νέα συνεδρίαση της ΚΟ αναβλήθηκε μέχρι νεότερας, μπας και ελαχιστοποιηθούν οι διαφοροποιήσεις. Και όλα αυτά, διότι αφενός ο στόχος της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές είναι πολύ μεγαλύτερος, αφετέρου διότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να σωθεί και η… τιμή του ΠΑΣΟΚ, που έχει εδώ και δεκαετίες συνδέσει το όνομά του με όλες τις προοδευτικές τομές στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας.

Advertisement