Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν.Ε ΚΙΝΑΛ Κεφαλονιάς και Ιθάκης: “Με τη γυναίκα”

Published

on

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση προχώρησε η Ν.Ε Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Μιλώντας στο “The Socialist”, μάλιστα, ο Λευτέρης Κρητικός, τόνισε πως είναι “υπερήφανος” για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή! 

ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας», είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 2 – 4 Ιουλίου στην πόλη των Ιωαννίνων και σήμερα ανακοινώθηκε η επ’ αόριστον αναβολή του. Είχε μάλιστα κυκλοφορήσει το σεξιστικό προωθητικό βίντεο του συνεδρίου, το οποίο παρουσίαζε μία σαραντάχρονη γυναίκα δίχως παιδιά να νιώθει ενοχές που δεν έχει δημιουργήσει ακόμη οικογένεια…
Στο συνέδριο για τη γυναικεία γονιμότητα είχαν κληθεί να μιλήσουν ανώτατοι εκπρόσωποι του ιερατείου, πολιτικοί “γνωστοί για τις κοινωνικές τους ευαισθησίες” όπως οι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Θάνος Πλεύρης και άνθρωποι από το χώρο της τηλεόρασης, ενώ προφανώς μειοψηφούσαν οι εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου και του γυναικείου φύλου.
Ήδη μετά τα αρνητικά σχόλια για το σκοταδιστικό αυτό συνέδριο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αποσύρει την αιγίδα της από τη διοργάνωση, ενώ αποσύρθηκαν επίσης ως χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατόπιν της γενικής κατακραυγής και ο τοπικός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παναγής Καππάτος ανακοίνωσε χθες ότι απέσυρε τη συμμετοχή στο συνέδριο.
Η υπογονιμότητα είναι ένα σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει μεγάλο αριθμό ζευγαριών στην χώρα μας.
Η αναζήτηση των αιτιών της κατάστασης αυτής και η ανεύρεση των κατάλληλων θεραπευτικών στρατηγικών για την αντιμετώπισή της θα πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα. Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται εμπεριστατωμένη επιστημονική ανάλυση και όχι προσέγγιση του θέματος με βάση προκαταλήψεις και απόψεις των προηγούμενων αιώνων. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας να αποφασίζει για το σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο. Κανείς δεν μπορεί να ταυτίζει την επιτυχία μιας γυναίκας στην ζωή της με την δυνατότητα ή την επιθυμία για τεκνοποίηση. Η επιστημονική κοινότητα θα πρέπει να προσφέρει τις κατάλληλες απαντήσεις και λύσεις σε γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, αν και όποτε εκείνες το αποφασίσουν.
Η Κυβέρνηση όμως, οφείλει να προσφέρει σημαντικές διευκολύνσεις και κίνητρα στα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν σε μια εποχή στην οποία η εντατικοποίηση της εργασίας οδηγεί σε επαγγελματική εξουθένωση και οι χαμηλές αμοιβές οδηγούν σε οικονομική ανασφάλεια αφαιρώντας κάθε σκέψη οικογενειακού προγραμματισμού. Το ζήτημα της υπογονιμότητας, απαιτεί επιστημονικές λύσεις και πολιτικές μεταρρυθμίσεις και όχι κυνήγι μαγισσών και εξαναγκασμό των γυναικών να τεκνοποιήσουν. Εάν πράγματι υπάρχουν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ψήγματα ευαισθησίας για την υπογονιμότητα, το ελάχιστο που έχουν να πράξουν είναι να καταψηφίσουν το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που θα διαλύσει το θεσμό της Οικογένειας, όμως δε πρόκειται να το τολμήσουν.…
Απέναντι σε συντηρητικές και αναχρονιστικές πολιτικές και τακτικές, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά αναφέρει σε δήλωση της: «Κανείς δεν θα μας γυρίσει στον μεσαίωνα. Οι γυναίκες επιλέγουμε το αν και πότε θα γίνουμε μητέρες. Είναι δικαίωμα μας. Το δημογραφικό απαιτεί πολιτικές και πόρους από την πολιτεία, ας δεσμευτεί η Κυβέρνηση αντί να στηρίζει προσπάθειες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω». Άλλωστε, η ιστορική παρακαταθήκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των Κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, που θέσπισαν την ισότητα των δύο Φύλων με το Ν. 1329/1983 αλλά και το δικαίωμα των Γυναικών στην άμβλωση με το Ν. 1609/1986, αποτελεί οδηγό για κάθε δημοκρατικό πολίτη που αναγνωρίζει τη θέση και τη προσφορά της Γυναίκας στην κοινωνία μας.
Advertisement