Ν.Γιαννακοπούλου: “Τελικά ποιοί και πότε παρέλαβαν τη μελέτη κύριοι της κυβέρνησης;” – Στη Βουλή η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Με ερώτηση στη Βουλή, η Νάντια Γιαννακοπούλου φέρνει την κυβέρνηση πρό των ευθυνών της σχετικά με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας και την ουσιαστική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Κύριε Υπουργέ έχουμε δύο ερωτήματα:
Το ένα αφορά στη μελέτη των κ. Τσιόδρα – Λύτρα που έχει μονοπωλήσει την επικαιρότητα. Ακούμε όμως αντικρουόμενες απόψεις.
Ο κύριος Οικονόμου είπε ότι ο κ. Πρωθυπουργός δεν είχε γνώση της μελέτης. Όμως ο κύριος Λύτρας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων ανέφερε «ότι η μελέτη είχε κοινοποιηθεί στους αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων.»
Σας ρωτούμε λοιπόν ΠΟΙΟΙ και ΠΟΤΕ πήραν στα χέρια τους τη μελέτη; Θέλουμε επίσημα απάντηση ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το δεύτερο ερώτημα αφορά σε όσα ακούσαμε πριν λίγο από τον κύριο Θεοδωρικάκο: Ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε χωρίς επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις, εάν εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Είναι δυνατόν να μας λέτε ότι στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είναι στον σκληρό πυρήνα του Κράτους και λειτουργεί ιεραρχικά, μπορεί να υπάρχει άρνηση αστυνομικών να εμβολιαστούν; Γιατί αυτό μας λέτε ουσιαστικά. Σε άλλες χώρες π.χ. στις ΗΠΑ και ειδικά στη Νέα Υόρκη με 36 χιλιάδες αστυνομικούς, όταν τέθηκε θέμα υποχρεωτικότητας, έμειναν μόνο 37 ανεμβολίαστοι.
Προχωρείστε αναλόγως, λοιπόν, χωρίς να επικαλείστε αμφιλεγόμενες έρευνες και μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ