Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Ενα λάθος το οποίο επαναλαμβάνεται περισσότερο από μια φορά τελικά δεν είναι απλά ένα λάθος, αλλά μια επιλογή.”

Published

on

Με αφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Πλήρης απραξία της Κυβέρνησης μπροστά στο τσουνάμι της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας», τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι« Αναλάβαμε την πρωτοβουλία κατάθεσης αυτής της επίκαιρης επερώτησης όχι για να κάνουμε επικοινωνιακά σόου και να έρθει ο καθένας και να πει τι ωραία που τα κάνει και τι σπουδαία που είναι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κλπ. -αυτό το ζει, το νιώθει στο πετσί του, στην καθημερινότητά του ο Έλληνας πολίτης- αλλά για να συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, να ακούσουμε τι έχετε να πείτε, πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή είναι η έγνοια μας, το πώς μπορούμε να γίνουμε πιο χρήσιμοι για τον Έλληνα πολίτη.»

Απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος ανέφερε:

«Να αποφασίσετε εντέλει εάν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης τελικά είναι δίκαιος ή άδικος και αν η απόφασή σας για να μην τον μειώσετε, όπως εμείς διαρκώς σας λέμε, έχει τελικά να κάνει με τα δημοσιονομικά, όπως μας λέτε εσείς; Ή τελικά είναι ένας δίκαιος φόρος, όπως μας είπε ο κ. Σκυλακάκης, άρα είναι ιδεοληπτικός ο λόγος για τον οποίο δεν τον μειώνετε; Μας έχετε μπερδέψει, ειλικρινά. Μπορείτε να μας απαντήσετε σ’ αυτό; Απαντήστε. Όπως λέει ο κ. Σκυλακάκης, είναι ένας δίκαιος φόρος, ο οποίος αφορά μόνο τους πλούσιους και όχι τους φτωχούς που όπως είπε δεν έχουν αυτοκίνητα!

Το λέω αυτό για να καταλάβουμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποια είναι η αντίληψη των Υπουργών της Κυβέρνησης. Μοιάζει σα να είμαστε μια Ελλάδα η οποία ζει εξήντα χρόνια πριν. Αν είναι, λοιπόν, απλά αυτό, εμείς σας λέμε: «Μειώστε τον». Αυτό είναι ή τα δημοσιονομικά; Αποφασίστε

Η Νάντια Γιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι: «Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο το οποίο ζαλίζει τον Έλληνα πολίτη, υπάρχει μια πλήρης απροσδιοριστία, μια πλήρης ασάφεια για τον χρονικό ορίζοντα αυτής της κρίσης, για το πού οδηγεί αυτή η κρίση. Μέχρι πότε θα αυξάνονται όλα; Πού θα φτάσουν επιτέλους οι τιμές; Πόσο μπορεί πραγματικά να αντέξουν οι οικογενειακοί λογαριασμοί και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων;

Τόνισε ιδιαίτερα ότι: «Χρειάζονται, λοιπόν, γενναία μέτρα, χρειάζονται γενναία ολοκληρωμένα μέτρα εδώ και τώρα. Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε μια δέσμη τέτοιων μέτρων χωρίς αναβολή. Καταθέσαμε όλοι οι Βουλευτές και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής μας ομάδας με πλήρη ευθύνη απέναντι στη δημοσιονομική κατάσταση και ταυτόχρονα απέναντι στην απόγνωση που αισθάνεται το μέσο ελληνικό νοικοκυριό.»

Advertisement

Κλείνοντας, η κα Γιαννακοπούλου δήλωσε: «Κλείνω καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις για την αναχαίτιση της ακρίβειας στην ενέργεια, πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και περιμένουμε να δούμε ποια είναι η θέση και η απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτό. Φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά τρέχετε πίσω από τα γεγονότα. Βεβαίως αυτό δεν είναι και το μόνο θέμα για το οποίο τρέχετε συνέχεια πίσω μετά. Φοβάμαι ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η φράση του Πάουλο Κοέλιο, ότι “ένα λάθος το οποίο επαναλαμβάνεται περισσότερο από μια φορά τελικά δεν είναι απλά ένα λάθος, αλλά μια επιλογή.”

Advertisement