Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η Διεθνής κοινότητα, η Ευρώπη έχουν καθήκον να αντιδράσουν αποφασιστικά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.»

«Το ανατριχιαστικό ηχητικό συνιστά από μόνο υλικό ικανό να δρομολογήσει δικαστική διερεύνηση μέχρι τέλους της υπόθεσης και αυτό είναι το καθήκον απέναντι στην Δημοκρατία.» 

 

Στα φλέγοντα θέματα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των αποκαλύψεων από τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου στη ιστοσελίδα iefimerida.gr, αναφέρθηκε στην ομιλία της, η κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ειδική αγορήτρια του Κινήματος Αλλαγής στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της Σύμβασης της Χάγης.

 

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στην Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είπε:

 

Ο κ.Πούτιν διέβη τον Ρουβίκωνα, προκαλεί την ανθρωπότητα, καταπατά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, καταλύει την ανεξαρτησία μιας κυρίαρχης χώρας, επιστρατεύει την επικίνδυνη θεωρία του ιστορικού λάθους. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

 

Η Διεθνής κοινότητα, η Ευρώπη έχουν καθήκον να αντιδράσουν αποφασιστικά. Η Ελλάδα έχοντας ευνοήτως ταχθεί υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και έχοντας καταδικάσει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, έχει χρέος να διαβουλευθεί και να συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή.

 

Η κατάσταση που δημιουργείται μοιάζει με καταιγίδα που αλλάζει την εικόνα του πλανήτη. Επιστρέφουμε σε σκοτεινές περιόδους όπου τα σύνορα αρχίζουν να μην θεωρούνται δεδομένα. Σειρά αυταρχικών ηγετών με σαφείς αναθεωρητικές απόψεις « παίρνουν μαθήματα τακτικής» από τον Πούτιν. Ελπίζω να μην επαληθευτούν όσοι θεωρούν το Ουκρανικό ως την είσοδο σε μια νέα ιστορική φάση. Η δε «Θεωρία του ιστορικού λάθους» που επικαλέστηκε ο Πούτιν δεν απέχει πολύ από τη αναθεωρητική λογική Ερντογάν και την επιθετικότητα της Τουρκίας, με ότι αυτό σημαίνει. Γι’ αυτό και ναι, ήταν αυτοσκοπός η θωράκιση της άμυνας της χώρας με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην κατανοούμε τους κινδύνους που δημιουργούνται.»

 

Στην συνέχεια τοποθετούμενη επί των αποκαλύψεων της ιστοσελίδας iefimerida.gr, επισήμανε:

 

«Χθες με το ηχητικό που ακούσαμε ανατριχιάσαμε. Στην επιφάνεια ήρθε για άλλη μια φορά ένας υπόκοσμος που όλα δείχνουν δρούσε παρακρατικά, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, ποδοπατώντας κάθε έννοια Κράτους Δικαίου στην χώρα. Όλως περιέργως συζητούνται και ξανασυζητούνται τα ίδια ονόματα και σειρά περίεργων περιστατικών συνθέτουν ένα αποκρουστικό παζλ. Οι καταγγελίες για παράδειγμα του μακαρίτη Βγενόπουλου και η μηνυτήρια αναφορά του αρχειοθετήθηκε μέσα σε πέντε μέρες , όταν σειρά πολιτικών στελεχών αφού έγινε προσπάθεια να διαπομπευτούν, κρατούνταν σε εκκρεμότητα για τρία- τέσσερα χρόνια. Ας μην βιάζονται κάποιοι να πουν ότι η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Το ηχητικό συνιστά από μόνο του αιτία και υλικό ικανό να δρομολογήσει διερεύνηση μέχρι τέλους της υπόθεσης και αυτό είναι το καθήκον της Δικαιοσύνης.

 

Όσον αφορά δε στον ΣΥΡΙΖΑ καλό θα ήταν να εξηγήσει ότι όλες αυτές οι καταγγελίες αφορούν γεγονότα που δεν έγιναν σε κενό χρόνου, αλλά κατά τη διάρκεια της «προοδευτικής συνεργασίας» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Όπως επίσης ότι εκλεκτά πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σ΄ αυτές τις καταγγελίες, υπήρξαν στενοί συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρα, στελέχη Κυβέρνησης του επιτελείου του στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν νομίζετε ότι χρειάζονται εξηγήσεις;»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ