Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάντια Γιαννακοπούλου: “Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την ενεργειακή κρίση”

Published

on

ΝΑΝΤΙΑ

Στην συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την οπαδική βία, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Κατά την τοποθέτηση της η κα Γιαννακοπούλου, αναφέρθηκε στις προκλητικές δηλώσεις της κας Ζαχάροβα σχετικά με την στάση της Ελλάδας στον πόλεμου στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα η Βουλευτής είπε:

«Η βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας που αποτελεί μια ακραία καταπάτηση του διεθνούς δικαίου, προσπάθεια ισοπέδωσης μιας χώρας με βομβαρδισμούς ακόμα και αμάχων, νοσοκομείων, πυρηνικών. Η Ελλάδα στέκεται πάντα στην πλευρά του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε αναθεωρητικές δυνάμεις που το περιφρονούν. Η στάση μας ως Κίνημα Αλλαγής υπαγορεύεται από τις αξίες μας, από το εθνικό συμφέρον, από τον πατριωτικό ρεαλισμό, όχι από τακτικισμούς ή επικοινωνιακές “μεζούρες”.

Ωστόσο, είμαι υποχρεωμένη από το Βήμα της Βουλής να καταδικάσω τις συνεχείς παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας που έφτασε στο σημείο να μας συστήνει ποιο Κανάλι να βλέπουμε και τις απαράδεκτες δηλώσεις  της κυρίας Ζαχάροβα η οποία μάλλον δεν κατάλαβε σε ποια χώρα , σε ποιο λαό απευθύνεται. Σ΄ αυτούς και ακριβώς επειδή η Ελλάδα ανήκει τους Έλληνες και εμείς το εννοούμε, τους απαντάμε ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανίαΑπέναντι σ΄ αυτούς περίμενα δε όλος ο πολιτικός κόσμος να ξεσηκωθεί. Φαντάζομαι ότι αν παρόμοιες δηλώσεις είχαν γίνει από τον Πρέσβη των Η.Π.Α ή κάποια εκπρόσωπο της Αμερικάνικης Κυβέρνησης, θα είχε ξεσηκωθεί η Αθήνα. Τώρα όμως παρατηρώ αφωνία από τους εμπνευστές της γραμμής της επιτήδειας ουδετερότητας, από όσους δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους στον Β. Πούτιν, από κάθε λογής αντιδυτικούς κατ΄ουσίαν, αλλά και καλλιτέχνες, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, δημοσιολογούντες που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατοι και τώρα και απέναντι στην εισβολή και απέναντι σε προκλήσεις σαν της κ. Ζαχάροβα δεν μιλάνε, εξαφανίστηκαν. Νομίζω ότι τελικά ο Πόλεμος συνέβαλε στο να ξαναγνωριστούμε, να ξανασυστηθούμε, να δούμε την ειλικρινή ή την αλα καρτ ευαισθησία τους.»

Στην συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας:

«Η ενεργειακή κρίση απειλεί το εισόδημα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας και μετατρέπεται σε κορυφαίο κοινωνικό ζήτημα. Χρειάζεται η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο για την αντιμετώπιση των αυξήσεων όσο και την σταδιακή απεξάρτηση της ευρωπαϊκής οικονομίας από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο Πρόεδρος μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, παρενέβη στην έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την ενεργειακή κρίση και ότι απαιτούνται υπερεθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών. Είναι ανάγκη η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, υποδομών και αγωγών όπως ο EastMed, καθώς και η άμεση ουσιαστική διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  στο ενεργειακό μίγμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας, την αναβάθμιση των εθνικών δικτύων και των διασυνοριακών διασυνδέσεων, έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.»

Advertisement
Advertisement