Ν.Ηλιόπουλος: “Η απλήρωτη εργασία – συνταγή της κυβέρνησης για την “ανάπτυξη”

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ρ/στ. Real 97.8FM (Σεραφείμ Κοτρώτσος& Πάνος Αμυράς)

 

«Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη εντείνουν την ανασφάλεια – Η απλήρωτη εργασία η συνταγή της κυβέρνησης για την “ανάπτυξη”»

Στηρίξτε μας! Γίνετε συνδρομητές στο “Res Publica”- Το περιοδικό της ΑΛΛΑΓΗΣ: Το πολιτικό – ενημερωτικό περιοδικό θα έρχεται στα mail σας κάθε μήνα μετά την συνδρομή σας ΕΔΩ: –> https://thesocialist.gr/subscription-plan

ΜΗΝ χάσετε το πρώτο μας τεύχος!

Ως «συνέχιση της ίδιας αποτυχημένης πολιτικής που οδήγησε τη χώρα στην ύφεση πολύ πριν έρθει ο κορωνοϊός ήδη από το τέλος του 2019», χαρακτήρισε τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος«Η συνταγή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την “ανάπτυξη” είναι ισοπέδωση της εργασίας. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που μειώνει μισθούς, σε μια περίοδο κατά την οποία καταρρέει η ζήτηση, επομένως είναι κομμάτι του προβλήματος και όχι της λύσης», τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real 97.8 FM.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε τη συνέχιση του προγράμματος “Συν-εργασία”, που στην ουσία επιδοτεί μισή δουλειά και μισό μισθό. Όσα πρόκειται να δώσει το επόμενο διάστημα σε ελαφρύνσεις, τα έχει πάρει πίσω από τους εργαζομένους δύο και τρεις φορές», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, υπενθύμισε ότι με νέο νόμο της κυβέρνησης «θεσμοθετείται η απλήρωτη εργασία, μειώνεται το δώρο Χριστουγέννων και απελευθερώνονται οι απολύσεις στις εποχικές επιχειρήσεις». «Η λογική της κυβέρνησης είναι να κάνει πιο ελαστική την εργασία για να βοηθήσει την ανάπτυξη», είπε. Η αδιαφορία της κυβέρνησης για τους εργαζομένους φαίνεται και από το ότι «η Ελλάδα πήρε 2,7 δισ. από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE για την ενίσχυση της εργασίας, τη στιγμή που χώρες όπως η Πορτογαλία, απέσπασαν 5,6 δισ.», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ο εκπρόσωπος Τύπου κατέδειξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξήγγειλε κανένα ουσιαστικό μέτρο, παρά επέμεινε σε αποτυχημένες επιλογές όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, τη στιγμή που το 60% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό». «Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει στόχο την εκκαθάριση της αγοράς από τις αδύναμες ‘επιχειρήσεις-ζόμπι’, όπως τις έχει χαρακτηρίσει η ίδια η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Αντέτεινε, δε, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «για 3 δισ. ευρώ μη επιστρεπτέας ενίσχυσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». «Κάτι που ήδη γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν προσέφερε τελικά καμία αυτοπεποίθηση στους πολίτες με την ομιλία του, αλλά ενέτεινε την ανασφάλεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι η ομιλία του «απευθύνθηκε δήθεν στους εργαζομένους στους οποίους ξεκάθαρα έχει χάσει, όπως φαίνεται και στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων».

Σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι πως «ο κ. Μητσοτάκης δε λέει την αλήθεια». «Πρέπει να εξηγήσει ποια είναι η έγγραφη συμφωνία στην οποία λέει έχει δεσμευθεί, το περιεχόμενο της οποίας δε γνωρίζει ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά ούτε και οι πολίτες», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά τους εξοπλισμούς, υπογράμμισε ότι «πρέπει να ακολουθείται η απαραίτητη θεσμική διαδικασία, να συζητά η Βουλή και να ενημερώνεται από τους ειδικούς». «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτή τη χώρα δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα, όταν δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες στα εξοπλιστικά», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ