Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

"Αυτονόητη για τον ΣΥΡΙΖΑ η παραίτηση Μενδώνη"

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και την εκπομπή «Ένα Βλέμμα» (Νίκος Ξυδάκης)

«Ο κλειστός ηλεκτρικός σήμερα, η κλειστή εθνική οδός χθες και οι εργαζόμενοι των delivery να πηγαίνουν με το μηχανάκι μέσα στα χιόνια, περιγράφουν σε μία εικόνα το πώς κατανοεί η κυβέρνηση την αντιμετώπιση αυτής της κακοκαιρίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και το δημοσιογράφο Νίκο Ξυδάκη.
«Το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών συνθηκών για τον ΗΣΑΠ κατέρρευσε», επισήμανε, ενώ –αναφερθείς στους εργαζόμενους των delivery-στηλίτευσε την παντελή έλλειψη μέτρων, από πλευράς της κυβέρνησης, για την υγεία και την ασφάλεια όσων εργάζονται στις δύσκολες αυτές συνθήκες. «Για κάποιο λόγο στην Αθήνα φαίνεται ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους, δεν υπάρχουν άνθρωποι “εξαρτημένοι από το μισθό τους” –όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε με νόημα ο Ν. Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την υπόθεση των καταγγελιών στο χώρο του Πολιτισμού και την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, υπογράμμισε ότι «όλοι μας χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρίσκουν το κουράγιο να κάνουν το βήμα και να μιλήσουν». «Επίσης, όλοι μας έχουμε πολιτική, κοινωνική και θεσμική υποχρέωση να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας για αυτούς τους ανθρώπους ώστε να μπορούν να μιλήσουν, ώστε οι υποθέσεις να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης –όπου χρειάζεται, αλλά και οι θύτες να αντιμετωπίσουν την ηθική και κοινωνική απαξίωση», τόνισε.

«Η κυβέρνηση και η κ. Μενδώνη, όμως, επέλεξαν το δρόμο της συγκάλυψης», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Από τη στιγμή που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάτρου, όπως η συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ., δεν μπορεί η κ. Μενδώνη να βγαίνει και να μιλάει αόριστα για τοξικό κλίμα και για ανώνυμες καταγγελίες», επισήμανε. «Αυτό είναι συγκάλυψη και συνενοχή», ανέφερε. «Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να ακυρώσει τη διαδικασία διαγωνισμού που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, για να τοποθετήσει εκεί τον άνθρωπό της».

«Αντί να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να σταλούν οι καταγγελίες στη Δικαιοσύνη, με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η κ. Μενδώνη προσπάθησε να ρίξει πίσω στο σκοτάδι και στη σιωπή τις φωνές που αποφάσισαν να μιλήσουν», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι «για τους λόγους αυτούς, η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού είναι για εμάς αυτονόητη».

Όσον αφορά την πανδημία, σημείωσε ότι «με τους χειρισμούς της κυβέρνησης –με βάση στοιχεία που δεν έχουν διαψευστεί- σήμερα υπάρχουν μόνο 27 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική». «Την ίδια στιγμή οι εισαγωγές περιστατικών Covid-19 διαρκώς αυξάνονται», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει πλέον μονοθεματικό». «Σε αυτές τις συνθήκες, επαναφέρουμε την πρότασή μας για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών –μία κίνηση που είναι πλέον θέμα ζωής και θανάτου», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Ακόμα, επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για «άμεση συνταγογράφηση των τεστ και ουσιαστική ιχνηλάτηση του ιού με απομόνωση όλων των κρουσμάτων». Σε σχέση με τον εμβολιασμό, επισήμανε ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν εξαρχής λανθασμένος, αφού χρησιμοποίησε το εμβόλιο ως άλλοθι για να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας», ενώ ανέφερε, τέλος, ότι «έχουν προκύψει ερωτήματα –τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει- σχετικά με το πού καταλήγουν τα αδιάθετα εμβόλια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να διατίθενται με αμφιλεγόμενο τρόπο π.χ. σε αστυνομικούς και όχι σε ευπαθείς ομάδες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ