Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νάσος Ηλιόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη θα έρθει απολογούμενος στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη»

Published

on

«Ο κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη θα έρθει απολογούμενος στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη – Να στηριχθούν τα θύματα, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι»

«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βγαίνουν μπροστά και μιλούν για όσα υπέστησαν. Είναι χρέος όλων μας να διαμορφώσουμε το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκουν το κουράγιο για να μιλήσουν. Στην περίπτωση της υπόθεσης Λιγνάδη, η κυβέρνηση έκανε το ακριβώς αντίθετο». Αυτό τόνισεο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104.6 FM».

«Στις 6/2 είδε το φως της δημοσιότητας η επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ. και την ίδια μέρα παραιτήθηκε ο κ. Λιγνάδης», ανέφερε και υπενθύμισε ότι «όλες αυτές τις ημέρες, μέχρι τη συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής, η κ. Μενδώνη μιλούσε γενικά και αόριστα για φήμες και τοξικό κλίμα κι ενώ υπήρχε στο τραπέζι μία συγκλονιστική, επώνυμη καταγγελία για βιασμό». «Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός δήλωνε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις 15/2, ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους», πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Όλα άλλαξαν όταν ενημερώθηκε η κ. Μενδώνη ότι θα κατατεθεί μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα. Τότε έδωσε τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία είπε ότι μίλησαν με τον κ. Λιγνάδη και τους εξαπάτησε», συνέχισε. «Κατ’ αρχάς, ποιους εξαπάτησε; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση;», αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος και σημείωσε ότι «δουλειά της υπουργού δεν ήταν να κάνει το ντετέκτιβ αλλά να βγει μπροστά από την αρχή, όταν υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία, να αναλάβει πρωτοβουλία και να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη». «Αντίθετα, η κ. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης για 20 μέρες προσπάθησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση Λιγνάδη και ξέρουμε όλοι», επισήμανε, «ότι ειδικά σε εγκλήματα όπως αυτά για τα οποία κατηγορείται ο κ. Λιγνάδης, ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πολύτιμος για τη διεξαγωγή της έρευνας, χρόνος τον οποίο ο κατηγορούμενος μπορεί να εκμεταλλευτεί».

Σημείωσε, δε, ότι «ο κ. Σκέρτσος έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα, γιατί δήλωσε ότι στις 6/2 η κυβέρνηση ζήτηση από το Δημήτρη Λιγνάδη να παραιτηθεί. Αυτό σημαίνει ότι είτε η κ. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης λένε ψέματα είτε ότι ψεύδεται ο κ. Σκέρτσος».

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, «για αυτό ακριβώς η κ. Μενδώνη ακύρωσε την ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για να διοριστεί εκεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος».«Το γεγονός ότι επί τόσες μέρες επιχειρήθηκε η συγκάλυψη της υπόθεσης», πρόσθεσε, «δείχνει την αλαζονική στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η δική του επιλογή».

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για παραίτηση της κ. Μενδώνη, δήλωσε ότι «φυσικά και έπρεπε να έχει παραιτηθεί –είναι εξοργιστικό ότι δεν το έκανε, σήμερα ωστόσο η παραίτηση της κ. Μενδώνη δεν είναι αρκετή». «Για πρώτη φορά βέβαια», επισήμανε, «σύσσωμος ο κόσμος του χώρου, φορείς και άνθρωποι του Πολιτισμού, ζητάνε την παραίτηση της αρμόδιας υπουργού, ακόμα και εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου όπως το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης».«Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο κ. Μητσοτάκης θα έρθει απολογούμενος την Πέμπτη στη Βουλή και θα κληθεί από τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτήν την επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Advertisement

«Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες και για τυχόν εμπλοκή και άλλων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση και για τη δραστηριότητα που ενδεχομένως είχε ο κ. Λιγνάδης σε συγκεκριμένα σχολεία, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι», είπε.

Τέλος, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Team FM 102” του Ρεθύμνου, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι η συζήτηση αυτή που έχει ανοίξει στην ελληνική κοινωνία «πρέπει να είναι απαρχή και για συγκεκριμένες θεσμικές αλλαγές όπως η ενίσχυση των δομών για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών, η ενίσχυση του δικτύου ψυχολογικής υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής βίας, αλλά και η αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου αντιμετώπισης αυτών των περιστατικών από την ίδια την αστυνομία»«Χρειάζεται, ακόμα, να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο αντιμετώπισης του εργασιακού bullying, αλλά για να λειτουργήσει αυτό πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως η επιθεώρηση εργασίας, οι οποίοι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, έχουν διαλυθεί», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.